Parmezaan-truffel aardappelkroketjes van leftover aardappelen
Aardappel over? Tover ze om tot aardappelkroketjes.
Aan de slag
Rasp de Parmezaanse kaas. Stamp de leftover aardappelen met een pureestamper tot puree. Meng de aardappelen met de helft van de eieren, 2/5 van de truffelmayonaise en ⅔ van de kaas. Bestrooi met peper en zout. Vorm 12 kroketjes van 7 bij 2,5 cm van het pureemengsel. Zet min. 1 uur in de koelkast om op te stijven.
Verhit de olie in een (frituur)pan tot 180°C.
Zet 3 diepe borden naast elkaar. Verdeel de bloem, peper en eventueel zout over bord 1, klop het andere ei los in bord 2 en meng de rest van de kaas met de panko in bord 3. Rol de kroketjes achtereenvolgens door de bloem, het eimengsel en het pankomengsel. Zorg dat alles goed bedekt is.
Frituur de aardappelkroketjes (in delen) in 5 min. goudbruin en gaar. Serveer met de rest van de truffelmayo.
Parmezaan-truffel aardappelkroketjes van leftover aardappelen
Instructievideo - 00:25 min.
Parmezaan-truffel aardappelkroketjes van leftover aardappelen
Aardappel over? Tover ze om tot aardappelkroketjes.
null porties
160 kcal
20 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Rasp de Parmezaanse kaas. Stamp de leftover aardappelen met een pureestamper tot puree. Meng de aardappelen met de helft van de eieren, 2/5 van de truffelmayonaise en ⅔ van de kaas. Bestrooi met peper en zout. Vorm 12 kroketjes van 7 bij 2,5 cm van het pureemengsel. Zet min. 1 uur in de koelkast om op te stijven.
Verhit de olie in een (frituur)pan tot 180°C.
Zet 3 diepe borden naast elkaar. Verdeel de bloem, peper en eventueel zout over bord 1, klop het andere ei los in bord 2 en meng de rest van de kaas met de panko in bord 3. Rol de kroketjes achtereenvolgens door de bloem, het eimengsel en het pankomengsel. Zorg dat alles goed bedekt is.
Frituur de aardappelkroketjes (in delen) in 5 min. goudbruin en gaar. Serveer met de rest van de truffelmayo.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
125 g Parmigiano Reggiano
500 g aardappelen
2 middelgrote eieren
5 el truffelmayonaise
2 l arachideolie
2 el tarwebloem
50 g panko
Dit heb je nodig
pureestamper