Zelf gnocchi pompoen maken
Gnocchi wordt normaal gesproken gemaakt met aardappels, maar in dit geval gebruik je pompoen. Wij kunnen je vertellen: als je deze gnocchi pompoen hebt geproefd, wil je nooit meer anders!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de pompoen en snijd in stukken van 2 cm. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 35 min. in de oven. Schep halverwege om.
Stamp de pompoen met de pureestamper tot een puree en schep op een met bloem bestoven werkblad.
Meng de bloem, ⅔ van de Parmezaanse kaas, de nootmuskaat en het zout erdoor. Splits het ei en meng de eidooier erdoor. Het eiwit wordt niet gebruikt.
Duw het deeg met je hand voorzichtig samen tot een bal en kneed 1-2 min. Verdeel het deeg in 4 gelijke stukken (per 4 personen) en rol elk stuk tot een rol van 2 cm dik. Snijd de rollen in stukjes van 1½ cm dik. Druk met de tanden van een vork kort op elk stukje deeg om er ribbels in te maken.
Kook de gnocchi in delen in ruim kokend water met zout ca. 2 min. of tot ze boven komen drijven. Schep met een schuimspaan uit het water en laat uitlekken.
Smelt ondertussen de boter in een pan, voeg de salieblaadjes toe. Voeg de gnocchi toe en bak ca. 4-5 min. op middelhoog vuur. Bestrooi met de rest van de kaas en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Zelf gnocchi pompoen maken
Gnocchi wordt normaal gesproken gemaakt met aardappels, maar in dit geval gebruik je pompoen. Wij kunnen je vertellen: als je deze gnocchi pompoen hebt geproefd, wil je nooit meer anders!
hoofdgerecht
null personen
600 kcal
35 min. bereiden
35 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de pompoen en snijd in stukken van 2 cm. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 35 min. in de oven. Schep halverwege om.
Stamp de pompoen met de pureestamper tot een puree en schep op een met bloem bestoven werkblad.
Meng de bloem, ⅔ van de Parmezaanse kaas, de nootmuskaat en het zout erdoor. Splits het ei en meng de eidooier erdoor. Het eiwit wordt niet gebruikt.
Duw het deeg met je hand voorzichtig samen tot een bal en kneed 1-2 min. Verdeel het deeg in 4 gelijke stukken (per 4 personen) en rol elk stuk tot een rol van 2 cm dik. Snijd de rollen in stukjes van 1½ cm dik. Druk met de tanden van een vork kort op elk stukje deeg om er ribbels in te maken.
Kook de gnocchi in delen in ruim kokend water met zout ca. 2 min. of tot ze boven komen drijven. Schep met een schuimspaan uit het water en laat uitlekken.
Smelt ondertussen de boter in een pan, voeg de salieblaadjes toe. Voeg de gnocchi toe en bak ca. 4-5 min. op middelhoog vuur. Bestrooi met de rest van de kaas en breng op smaak met peper en eventueel zout.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1¼ kg flespompoen
200 g tarwebloem
90 g Parmigiano Reggiano-poeder
¼ tl gemalen nootmuskaat
1 tl zout
1 middelgroot scharrelei
150 g ongezouten roomboter
7 verse salie
Dit heb je nodig
bakpapier
pureestamper
schuimspaan