Courgettesalade met sojabonen, paprika en ei
Beetje extra tijd? Rooster dan de pijnboompitten in een droge pan om deze courgettesalade nóg meer smaak te geven!
Aan de slag
Breng een pan water aan de kook. Voeg als het water kookt de eieren toe en kook in 7 min. halfzacht. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer ze.
Doe ondertussen de rucola, olie, azijn en de pijnboompitten in een hakmolen en maal tot een pesto. Voeg eventueel 1 el water (per 4 personen) toe en breng op smaak met peper.
Meng de pesto met de courgettespaghetti, sojabonen en rauwkost paprika. Verdeel over diepe borden en verdeel de eieren en de rest van de pijnboompitten erover. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Courgettesalade met sojabonen, paprika en ei
Beetje extra tijd? Rooster dan de pijnboompitten in een droge pan om deze courgettesalade nóg meer smaak te geven!
null personen
395 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Breng een pan water aan de kook. Voeg als het water kookt de eieren toe en kook in 7 min. halfzacht. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer ze.
Doe ondertussen de rucola, olie, azijn en de pijnboompitten in een hakmolen en maal tot een pesto. Voeg eventueel 1 el water (per 4 personen) toe en breng op smaak met peper.
Meng de pesto met de courgettespaghetti, sojabonen en rauwkost paprika. Verdeel over diepe borden en verdeel de eieren en de rest van de pijnboompitten erover. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 witte scharreleieren
60 g rucola
4 el extra vierge olijfolie
2 el rodewijnazijn
65 g pijnboompitten
400 g courgettespaghetti
200 g koelverse sojabonen
150 g rauwkost paprikamix
Dit heb je nodig
staafmixer met hakmolen