Courgettesalade met gegrilde aubergine en volkorencroutons
Nog nooit een salade van courgettespaghetti gemaakt? Geloof ons, dat ga je na deze keer vaker doen.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng de oregano met de olie en peper in een kom. Scheur het brood in grove stukken van ca. 2 cm en schep om met de helft van de oregano-olie. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 15 min. in het midden van de oven goudbruin en krokant. Laat afkoelen.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster hierin de pijnboompitten 3 min. goudbruin. Laat ze afkoelen op een bord. Snijd de aubergines in plakken van ca. 1 cm. Schep om met de rest van de oregano-olie. Verhit de grillpan en gril de aubergine in porties in ca. 5 min. tot er mooie grillstrepen op staan. Keer halverwege, leg ze op een schaal en halveer de plakken.
Snijd ondertussen de ui in flinterdunne halve ringen, doe in een kom en schenk er kokend water over. Laat staan tot gebruik. Doe de courgettespaghetti in een vergiet, giet er kokend water over en laat goed uitlekken. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit.
Schep de courgettespaghetti om met de aubergine, rode ui, het citroensap en -rasp. Verdeel de salade over een grote schaal. Scheur de mozzarella in stukken en verdeel samen met de croutons en pijnboompitten erover. Breng op smaak met peper en zout.
Courgettesalade met gegrilde aubergine en volkorencroutons
Nog nooit een salade van courgettespaghetti gemaakt? Geloof ons, dat ga je na deze keer vaker doen.
hoofdgerecht
null personen
480 kcal
30 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng de oregano met de olie en peper in een kom. Scheur het brood in grove stukken van ca. 2 cm en schep om met de helft van de oregano-olie. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 15 min. in het midden van de oven goudbruin en krokant. Laat afkoelen.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster hierin de pijnboompitten 3 min. goudbruin. Laat ze afkoelen op een bord. Snijd de aubergines in plakken van ca. 1 cm. Schep om met de rest van de oregano-olie. Verhit de grillpan en gril de aubergine in porties in ca. 5 min. tot er mooie grillstrepen op staan. Keer halverwege, leg ze op een schaal en halveer de plakken.
Snijd ondertussen de ui in flinterdunne halve ringen, doe in een kom en schenk er kokend water over. Laat staan tot gebruik. Doe de courgettespaghetti in een vergiet, giet er kokend water over en laat goed uitlekken. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit.
Schep de courgettespaghetti om met de aubergine, rode ui, het citroensap en -rasp. Verdeel de salade over een grote schaal. Scheur de mozzarella in stukken en verdeel samen met de croutons en pijnboompitten erover. Breng op smaak met peper en zout.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 el gedroogde oregano
4 el milde olijfolie
½ AH Liefde & Passie volkorenbrood
30 g pijnboompitten
2 aubergines
1 kleine rode ui
400 g courgettespaghetti
½ citroen
125 g AH Biologisch buffelmozzarella 52+
Dit heb je nodig
bakpapier
bakplaat
grillpan