Volkoren pastasalade met kikkererwten, tomaat en mozzarella
bewaar
bewaar

Volkoren pastasalade met kikkererwten, tomaat en mozzarella

Deze gezonde pastasalade heeft de geliefde caprese-smaken van mozzarella, tomaat en basilicum.

25 min. bereiden / 15 min. oventijd

10 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 220 C. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en vang 50 ml kookvocht (per 4 personen) op. Spoel de pasta onder koud stromend water en laat uitlekken in een vergiet. Spoel ondertussen de kikkererwten onder koud stromend water en laat uitlekken. Snipper de rode uien. Snijd de helft van de knoflook fijn en meng met de helft van de olie.

Verdeel de kikkererwten en de ui over een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel er de knoflookolie over. Breng op smaak met peper. Rooster de kikkererwten ca. 15 min. in het midden van de oven goudbruin en knapperig.

Snijd ondertussen de tomaten in kwarten. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Pluk de blaadjes van het basilicum en hou ⅓ apart. Doe de rest van het basilicum in een hoge mengbeker, samen met het kookvocht, de rest van de knoflook, het citroenrasp en -sap en de rest van de olie. Mix met de staafmixer tot een gladde dressing.

Pluk de mozzarella in stukjes van ca. 1 cm. Meng de tomaten, kikkererwten, mozzarella, rucola en de dressing door de pasta. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Garneer met de achtergehouden basilicumblaadjes.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Volkoren pastasalade met kikkererwten, tomaat en mozzarella

Deze gezonde pastasalade heeft de geliefde caprese-smaken van mozzarella, tomaat en basilicum.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig