Kikkererwtenpuree met bleekselderij, wortelpeterselie en amandel
Vegan en gezond lunchen doe je voortaan met deze kikkererwtenpuree! Perfecte dip voor brood.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 C. Hak de amandelen grof en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster de amandelen ca. 4 min. in de oven. Laat afkoelen op een bord. Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit.
Snijd de bleekselderij in schuine boogjes van ca. 1 cm. Schil de wortelpeterselie en snijd in plakken van ca. een ½ cm. Snijd de sjalotten in parten. Verdeel de groenten over een met bakpapier beklede bakplaat. Snijd de helft van de knoflook fijn en meng met de helft van de olie. Rooster de groenten ca. 15 min. in de oven.
Giet de kikkererwten af, vang het vocht op. Verwarm de kikkererwten 5 min. op laag vuur met 4 el (per 4 personen) van het opgevangen vocht.
Halveer ondertussen de broodjes en leg met de snijkanten naar boven op een rooster. Bestrijk de broodjes met de rest van de olie, schuif ze bij de groenten in het midden van de oven en bak in ca. 8 min. lichtbruin. Snijd ondertussen de peterselie fijn.
Meng de kikkererwten met het vocht, 1 el citroenrasp (per 4 personen), 2 el -sap (per 4 personen) en ¼ van de knoflook in de keukenmachine en pureer tot je een dikke, romige puree krijgt. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schep de kikkererwtenpuree op een bord of platte schaal, verdeel het groentemengsel erover en bestrooi met de amandelen, peterselie en versgemalen peper. Snijd de rest van de knoflook door en wrijf met de snijkanten de broodjes in. Snijd de broodhelften doormidden.
Kikkererwtenpuree met bleekselderij, wortelpeterselie en amandel
Vegan en gezond lunchen doe je voortaan met deze kikkererwtenpuree! Perfecte dip voor brood.
hoofdgerecht
null personen
660 kcal
25 min. bereiden
19 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 C. Hak de amandelen grof en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster de amandelen ca. 4 min. in de oven. Laat afkoelen op een bord. Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit.
Snijd de bleekselderij in schuine boogjes van ca. 1 cm. Schil de wortelpeterselie en snijd in plakken van ca. een ½ cm. Snijd de sjalotten in parten. Verdeel de groenten over een met bakpapier beklede bakplaat. Snijd de helft van de knoflook fijn en meng met de helft van de olie. Rooster de groenten ca. 15 min. in de oven.
Giet de kikkererwten af, vang het vocht op. Verwarm de kikkererwten 5 min. op laag vuur met 4 el (per 4 personen) van het opgevangen vocht.
Halveer ondertussen de broodjes en leg met de snijkanten naar boven op een rooster. Bestrijk de broodjes met de rest van de olie, schuif ze bij de groenten in het midden van de oven en bak in ca. 8 min. lichtbruin. Snijd ondertussen de peterselie fijn.
Meng de kikkererwten met het vocht, 1 el citroenrasp (per 4 personen), 2 el -sap (per 4 personen) en ¼ van de knoflook in de keukenmachine en pureer tot je een dikke, romige puree krijgt. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schep de kikkererwtenpuree op een bord of platte schaal, verdeel het groentemengsel erover en bestrooi met de amandelen, peterselie en versgemalen peper. Snijd de rest van de knoflook door en wrijf met de snijkanten de broodjes in. Snijd de broodhelften doormidden.
variatietip:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
50 g AH biologisch amandelen ongebrand
1 biologische citroen
4 stengels AH Biologisch bleekselderij
400 g wortelpeterselie
2 AH Biologisch sjalotten
4 tenen AH Biologisch knoflook
4 el AH Biologisch olijfolie extra vierge
700 g biologische kikkererwten in pot
4 AH Biologisch robuust pompoen broodjes afbak
20 g verse peterselie
Dit heb je nodig
bakpapier
keukenmachine