Gezonde salade kip met groene asperge, komkommer en mozzarella
Broodsalade (of panzanella) is in Italië een geliefde manier om oud brood op te maken!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Breek de sneetjes brood in stukjes van 2-3 cm. en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met ¼ van de olie en breng op smaak met peper. Rooster ca. 15 min. in het midden van de oven tot goudbruine croutons. Schep halverwege om.
Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges en snijd in stukjes van 2 cm. Verhit ¼ van de olie in een koekenpan en bak de kip 3 min. op middelhoog vuur gaar. Voeg de asperges toe en bak 3 min. Breng op smaak met peper.
Doe ondertussen de sojabonen in een vergiet en giet er kokend water over. Laat uitlekken. Leg de komkommer op een grote, stevige snijplank. Kneus ze met de deegroller en snijd in stukjes van 2 cm.
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de halve vrucht uit. Snijd de andere helft in parten. Meng de karnemelk met het citroenrasp, 1 el -sap (per 4 personen) en de rest van de olie. Snijd de basilicumblaadjes fijn.
Meng de kip en asperges met de komkommer, sojabonen, croutons en dressing. Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel met het basilicum over de salade. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met een partje citroen.
Gezonde salade kip met groene asperge, komkommer en mozzarella
Broodsalade (of panzanella) is in Italië een geliefde manier om oud brood op te maken!
null personen
440 kcal
20 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Breek de sneetjes brood in stukjes van 2-3 cm. en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met ¼ van de olie en breng op smaak met peper. Rooster ca. 15 min. in het midden van de oven tot goudbruine croutons. Schep halverwege om.
Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges en snijd in stukjes van 2 cm. Verhit ¼ van de olie in een koekenpan en bak de kip 3 min. op middelhoog vuur gaar. Voeg de asperges toe en bak 3 min. Breng op smaak met peper.
Doe ondertussen de sojabonen in een vergiet en giet er kokend water over. Laat uitlekken. Leg de komkommer op een grote, stevige snijplank. Kneus ze met de deegroller en snijd in stukjes van 2 cm.
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de halve vrucht uit. Snijd de andere helft in parten. Meng de karnemelk met het citroenrasp, 1 el -sap (per 4 personen) en de rest van de olie. Snijd de basilicumblaadjes fijn.
Meng de kip en asperges met de komkommer, sojabonen, croutons en dressing. Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel met het basilicum over de salade. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met een partje citroen.
vegatip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 sneetjes AH Liefde & Passie volkoren speltbrood ongesneden
4 el milde olijfolie
350 g verse groene asperges
200 g kipfiletblokjes
200 g koelverse sojabonen
½ komkommer
1 citroen
2 el karnemelk
15 g verse basilicum
125 g AH Biologisch buffelmozzarella 52+
Dit heb je nodig
bakpapier
deegroller