Dikke speltsandwich met kip, avocado en spinaziedressing
Spelt is een held! Lekker als lunch: een dikke sandwich met zelfgemaakte avocado-spinaziespread en pulled chicken.
Aan de slag
Breng een kleine pan met water aan de kook. Voeg ⅘ van het zout en de kip toe. Kook de kip in 10 min. gaar, houd het water tegen de kook aan (pocheren).
Snijd ondertussen de avocado’s in de lengte doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Maak de spread. Boen de citroen schoon, rasp voor de spread de gele schil en pers de vrucht uit. Doe 1 avocado (per 4 personen), de crème fraîche, guacamolekruiden, 1 el citroensap (per 4 personen), het -rasp in een kom. Voeg de rest van het zout toe en pureer met de staafmixer glad. Voeg in delen de spinazie toe en pureer mee tot een dikke gladde dressing. Snijd de andere avocado in de breedte in plakken. Snijd de komkommer in plakken van een ½ cm.
Leg de kip op een bord, laat iets afkoelen en trek met 2 vorken het vlees in plukjes uit elkaar. Meng door de avocado-spinaziespread. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd het middelste deel van het brood in dikke plakken van 2 cm. De buitenkanten worden niet gebruikt. Verdeel de avocado-spinaziespread over de sneetjes brood. Beleg de helft met plakjes komkommer en avocado en dek af met de rest van de broodjes (met de kip-avocadokant naar beneden). Halveer en serveer direct.
Dikke speltsandwich met kip, avocado en spinaziedressing
Spelt is een held! Lekker als lunch: een dikke sandwich met zelfgemaakte avocado-spinaziespread en pulled chicken.
null personen
715 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Breng een kleine pan met water aan de kook. Voeg ⅘ van het zout en de kip toe. Kook de kip in 10 min. gaar, houd het water tegen de kook aan (pocheren).
Snijd ondertussen de avocado’s in de lengte doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Maak de spread. Boen de citroen schoon, rasp voor de spread de gele schil en pers de vrucht uit. Doe 1 avocado (per 4 personen), de crème fraîche, guacamolekruiden, 1 el citroensap (per 4 personen), het -rasp in een kom. Voeg de rest van het zout toe en pureer met de staafmixer glad. Voeg in delen de spinazie toe en pureer mee tot een dikke gladde dressing. Snijd de andere avocado in de breedte in plakken. Snijd de komkommer in plakken van een ½ cm.
Leg de kip op een bord, laat iets afkoelen en trek met 2 vorken het vlees in plukjes uit elkaar. Meng door de avocado-spinaziespread. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd het middelste deel van het brood in dikke plakken van 2 cm. De buitenkanten worden niet gebruikt. Verdeel de avocado-spinaziespread over de sneetjes brood. Beleg de helft met plakjes komkommer en avocado en dek af met de rest van de broodjes (met de kip-avocadokant naar beneden). Halveer en serveer direct.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1¼ tl zout
300 g kipfilet
2 eetrijpe avocado's
½ citroen
75 g crème fraîche
2 el guacamolekruiden
200 g verse spinazie
½ komkommer
1 AH Liefde & Passie volkoren speltbrood ongesneden
Dit heb je nodig
staafmixer