Lauwwarme aspergesalade met gegrilde citroenkip
Kip, mozzarella en witte-aspergelinten vormen de basis van deze heerlijke maaltijdsalade.
Aan de slag
Pers de citroen uit. Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant (ca. 2 cm). Schaaf ze met een dunschiller in dunne linten. Meng met 1 el citroensap (per 4 personen), de helft van de olie en peper.
Meng voor de marinade de rest van het citroensap met de rest van de olie, de chilivlokken en eventueel zout. Halveer de kipfilets in de lengte en meng met de marinade. Verhit de grillpan en gril de kip in 10 min. rondom bruin en gaar.
Kook ondertussen de tuinerwten 4 min. in kokend water en giet af. Rooster in een pan zonder olie of boter de pistachenoten op middelhoog vuur in 3 min. goudbruin. Laat de mozzarella uitlekken en scheur in stukken. Snijd de munt fijn en hak de iets afgekoelde pistachenoten grof.
Meng de sla met de tuinerwten en de munt en verdeel over een schaal. Verdeel de aspergelinten erover. Snijd de kip in schuine repen en verdeel samen met de mozzarella erover. Bestrooi met de pistachenoten, peper en eventueel zout.
Lauwwarme aspergesalade met gegrilde citroenkip
Kip, mozzarella en witte-aspergelinten vormen de basis van deze heerlijke maaltijdsalade.
hoofdgerecht
null personen
494 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Pers de citroen uit. Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant (ca. 2 cm). Schaaf ze met een dunschiller in dunne linten. Meng met 1 el citroensap (per 4 personen), de helft van de olie en peper.
Meng voor de marinade de rest van het citroensap met de rest van de olie, de chilivlokken en eventueel zout. Halveer de kipfilets in de lengte en meng met de marinade. Verhit de grillpan en gril de kip in 10 min. rondom bruin en gaar.
Kook ondertussen de tuinerwten 4 min. in kokend water en giet af. Rooster in een pan zonder olie of boter de pistachenoten op middelhoog vuur in 3 min. goudbruin. Laat de mozzarella uitlekken en scheur in stukken. Snijd de munt fijn en hak de iets afgekoelde pistachenoten grof.
Meng de sla met de tuinerwten en de munt en verdeel over een schaal. Verdeel de aspergelinten erover. Snijd de kip in schuine repen en verdeel samen met de mozzarella erover. Bestrooi met de pistachenoten, peper en eventueel zout.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 citroen
500 g verse witte asperges
4 el milde olijfolie
½ tl chilivlokken
400 g kipfilets
450 g diepvries tuinerwten
50 g gepelde pistachenoten
125 g AH Biologisch buffelmozzarella 52+
15 g verse munt
100 g jonge bladsla met veldsla
Dit heb je nodig
dunschiller
grillpan