Zomerstoof met tomaat en pangasius
Gezonde visstoof voor in de zomer: met courgette, tomaat en witte bonen, klaar in 20 minuten.
Aan de slag
Snijd de courgette in blokjes van 1 cm. Snipper de ui. Snijd de knoflook fijn. Snijd de tomaten elk in 8 partjes. Haal de blaadjes van de takjes kruiden en snijd ze fijn.
Verhit de olie in een braadpan en fruit op laag vuur de ui, knoflook en courgette 5 min. Spoel ondertussen de bonen af onder koud stromend water. Snijd de vis in stukken van 2 cm.
Voeg de tomaten en kruiden toe aan de courgette en fruit op laag vuur 3 min. mee. Voeg de bonen toe, zet het vuur hoger en breng aan de kook.
Zet het vuur laag, voeg de vis toe en laat met de deksel op de pan in 5 min. gaar worden.
Boen de citroen schoon en rasp de gele schil erboven en snijd de citroen in partjes. Breng op smaak met peper en serveer met het brood en de partjes citroen.
Zomerstoof met tomaat en pangasius
Gezonde visstoof voor in de zomer: met courgette, tomaat en witte bonen, klaar in 20 minuten.
hoofdgerecht
null personen
525 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de courgette in blokjes van 1 cm. Snipper de ui. Snijd de knoflook fijn. Snijd de tomaten elk in 8 partjes. Haal de blaadjes van de takjes kruiden en snijd ze fijn.
Verhit de olie in een braadpan en fruit op laag vuur de ui, knoflook en courgette 5 min. Spoel ondertussen de bonen af onder koud stromend water. Snijd de vis in stukken van 2 cm.
Voeg de tomaten en kruiden toe aan de courgette en fruit op laag vuur 3 min. mee. Voeg de bonen toe, zet het vuur hoger en breng aan de kook.
Zet het vuur laag, voeg de vis toe en laat met de deksel op de pan in 5 min. gaar worden.
Boen de citroen schoon en rasp de gele schil erboven en snijd de citroen in partjes. Breng op smaak met peper en serveer met het brood en de partjes citroen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 courgette
1 grote ui
2 tenen knoflook
380 g tastytom-trostomaten
10 g verse Italiaanse kruidenmix
2 el milde olijfolie
700 g AH Biologisch witte bonen in pot
340 g verse pangasiusfilets
1 citroen
½ AH Liefde & Passie volkorenbrood