Preistamppot met pangasius en za'atar
bewaar
bewaar

Preistamppot met pangasius en za'atar

Een preistamppot is het beste van Hollandse grond. En met pangasisus en za'atar wordt 'ie extra spannend.

25 min. bereiden / 20 min. oventijd

9 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar. Halveer de prei, spoel onder koud stromend water en snijd in halve ringen van 1 cm.

Verdeel de prei met ⅔ van de gemalen koriander over de met bakpapier beklede bakplaat en meng met de helft van de olie. Breng op smaak met peper en rooster in het midden van de oven in ca. 20 min. knapperig. Schep halverwege om.

Dep ondertussen de vis droog met keukenpapier en snijd de filets elk in 4 stukken. Meng het meel met de rest van de koriander en ⅔ van de za’atar en bestrooi de vis ermee. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de vis in 4 min. gaar en knapperig.

Snijd de sla in dunne repen. Haal de prei uit de oven Giet de aardappelen af, voeg de prei, sla en melk toe en stamp met de pureestamper tot een smeuïge stamppot. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de stamppot met de vis en bestrooi met de rest van de za’atar.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Preistamppot met pangasius en za'atar

Een preistamppot is het beste van Hollandse grond. En met pangasisus en za'atar wordt 'ie extra spannend.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig