Yoghurt met appel en pangranola
Een originele granola? Maak 'm eens in een pan. Serveer met yoghurt en appel voor een gezond begin van je dag.
Aan de slag
Verhit de helft van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de havermout ca. 6 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig.
Hak ondertussen de amandelen grof en voeg samen met de rozijnen en de helft van de kaneel de laatste 2 min. toe aan de havermout (pangranola). Roer de pindakaas erdoor en laat op een bord in 5 min. afkoelen tot kamertemperatuur.
Halveer ondertussen de ongeschilde appels, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in 16 plakken (per 4 personen). Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de appel ca. 6 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege. Zet het vuur uit en bestrooi met de rest van de kaneel.
Verdeel de yoghurt over kommen en verdeel de parten appel erover. Bestrooi met de pangranola.
Yoghurt met appel en pangranola
Een originele granola? Maak 'm eens in een pan. Serveer met yoghurt en appel voor een gezond begin van je dag.
null personen
360 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verhit de helft van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de havermout ca. 6 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig.
Hak ondertussen de amandelen grof en voeg samen met de rozijnen en de helft van de kaneel de laatste 2 min. toe aan de havermout (pangranola). Roer de pindakaas erdoor en laat op een bord in 5 min. afkoelen tot kamertemperatuur.
Halveer ondertussen de ongeschilde appels, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in 16 plakken (per 4 personen). Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de appel ca. 6 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege. Zet het vuur uit en bestrooi met de rest van de kaneel.
Verdeel de yoghurt over kommen en verdeel de parten appel erover. Bestrooi met de pangranola.
bewaartip:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 el milde olijfolie
40 g Biologisch volkoren havermout grof
40 g ongebrande amandelen
25 g rozijnen
1 tl gemalen kaneel
1½ el AH 100% pindakaas naturel
2 SPRANK appels
800 ml yoghurt Griekse stijl 0%