Yoghurt met banaan, kaneel en geroosterde havermout
bewaar
bewaar

Yoghurt met banaan, kaneel en geroosterde havermout

Geef je yoghurt een knapperige extraatje door de havermout van tevoren te roosteren met suiker en kaneel. Lekker met alle soorten fruit, maar in dit recept kiezen wij voor appel en banaan.

15 min. bereiden

7 ingrediënten

Aan de slag

Verhit de olie in een koekenpan en rooster de havermout in 10 min. op middelhoog vuur lichtbruin en knapperig. Schep af en toe om. Schep na 9 min. eventueel zout, de suiker en kaneel erdoor. Schep op een bord om af te koelen.

Snijd ondertussen de bananen in plakjes. Snijd de appel in blokjes van een ½ cm.

Verdeel achtereenvolgens de helft van de havermout, de blokjes appel, yoghurt en de rest van de havermout over glazen. Verdeel de plakjes banaan erover.

bereidingstipMaak de geroosterde havermout de avond van tevoren. Laat volledig afkoelen en bewaar in een luchtdichte pot.
bewaartipVerdubbel de hoeveelheid havermout en bewaar maximaal 1 week in een luchtdichte pot voor meerdere ontbijtjes.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Yoghurt met banaan, kaneel en geroosterde havermout

Geef je yoghurt een knapperige extraatje door de havermout van tevoren te roosteren met suiker en kaneel. Lekker met alle soorten fruit, maar in dit recept kiezen wij voor appel en banaan.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig