Havermout met appel en noten uit de oven
Griekse yoghurt + havermout en appel met kaneel uit de oven = een gezond 'appeltaart'-ontbijtje.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de appels in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes van ca. 1 cm. Meng de appel met de rozijnen en de helft van de kaneel en verdeel over de ovenschaal.
Hak de amandelen grof. Meng de olie met de rest van de kaneel, de amandelen en de havermout. Verdeel over de appel en bak in de oven in ca. 25 min. goudbruin.
Serveer de havermout met appel en noten met de Griekse yoghurt.
Havermout met appel en noten uit de oven
Griekse yoghurt + havermout en appel met kaneel uit de oven = een gezond 'appeltaart'-ontbijtje.
nagerecht
null personen
360 kcal
10 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de appels in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes van ca. 1 cm. Meng de appel met de rozijnen en de helft van de kaneel en verdeel over de ovenschaal.
Hak de amandelen grof. Meng de olie met de rest van de kaneel, de amandelen en de havermout. Verdeel over de appel en bak in de oven in ca. 25 min. goudbruin.
Serveer de havermout met appel en noten met de Griekse yoghurt.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 jonagold appels
50 g rozijnen
2 tl gemalen kaneel
3 el milde olijfolie
60 g ongebrande amandelen
75 g havermout
150 g Griekse yoghurt 0%
Dit heb je nodig
ovenschaal of bakvorm (20 x 30 cm)