Pastasalade met kip, peen en komkommer
Pasta als lunch? Natuurlijk wel. Zeker als je kiest voor deze gezonde variant met kip, peen en komkommer.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de winterpeen, halveer in de lengte en snijd in halve plakjes van ca. een ½ cm. Snijd de tenen knoflook fijn en de kipdijfilet in reepjes.
Meng de winterpeen met de kip, ⅔ van de olie, knoflook en kerrie in een kom en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om.
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en spoel onder koud stromend water. Laat goed uitlekken.
Halveer de komkommer in de lengte en snijd in dunne halve plakken. Klop de rest van de olijfolie met de azijn tot een dressing. Breng op smaak met peper.
Verdeel de veldsla en pasta over een schaal en meng met de dressing. Verdeel de komkommer, peen en kip erover en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Pastasalade met kip, peen en komkommer
Pasta als lunch? Natuurlijk wel. Zeker als je kiest voor deze gezonde variant met kip, peen en komkommer.
null personen
445 kcal
20 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de winterpeen, halveer in de lengte en snijd in halve plakjes van ca. een ½ cm. Snijd de tenen knoflook fijn en de kipdijfilet in reepjes.
Meng de winterpeen met de kip, ⅔ van de olie, knoflook en kerrie in een kom en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om.
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en spoel onder koud stromend water. Laat goed uitlekken.
Halveer de komkommer in de lengte en snijd in dunne halve plakken. Klop de rest van de olijfolie met de azijn tot een dressing. Breng op smaak met peper.
Verdeel de veldsla en pasta over een schaal en meng met de dressing. Verdeel de komkommer, peen en kip erover en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g winterpenen
2 tenen knoflook
300 g kipdijfilet
3 el milde olijfolie
2 el kerriepoeder
200 g biologische fusilli volkoren
1 komkommer
1 el witte natuurazijn
85 g veldsla
Dit heb je nodig
bakpapier