Groene salade met croutons en blauwekaasdressing
Knapperige croutons, romige kaasdressing, zoete druiven en verse sla met komkommer - deze salade is een zomers feestje op tafel!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Scheur de ciabatta in grove stukken van ca. 3 cm en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de olie en breng op smaak met peper en eventueel zout. Bak de croutons in 15 min. lichtbruin en krokant.
Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Doe ⅔ van de blauwe kaas met de karnemelk in een kom en druk de kaas fijn met een vork. Roer met een garde de mayonaise en het citroensap en -rasp erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Was en droog de kropsla, laat de blaadjes heel. Schaaf of snijd de komkommer met de dunschiller of een scherp mes in de lengte in flinterdunne plakken. Snijd de bieslook fijn. Halveer de druiven.
Verdeel de sla, komkommer, druiven en croutons over een schaal. Besprenkel met de dressing en bestrooi met de bieslook. Verbrokkel de rest van de kaas erover. Lekker met kip van de barbecue.
Groene salade met croutons en blauwekaasdressing
Knapperige croutons, romige kaasdressing, zoete druiven en verse sla met komkommer - deze salade is een zomers feestje op tafel!
bijgerecht
null personen
465 kcal
20 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Scheur de ciabatta in grove stukken van ca. 3 cm en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de olie en breng op smaak met peper en eventueel zout. Bak de croutons in 15 min. lichtbruin en krokant.
Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Doe ⅔ van de blauwe kaas met de karnemelk in een kom en druk de kaas fijn met een vork. Roer met een garde de mayonaise en het citroensap en -rasp erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Was en droog de kropsla, laat de blaadjes heel. Schaaf of snijd de komkommer met de dunschiller of een scherp mes in de lengte in flinterdunne plakken. Snijd de bieslook fijn. Halveer de druiven.
Verdeel de sla, komkommer, druiven en croutons over een schaal. Besprenkel met de dressing en bestrooi met de bieslook. Verbrokkel de rest van de kaas erover. Lekker met kip van de barbecue.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 ciabatta afbakbrood
2 el olijfolie mild
1 citroen
125 g viking blue 50+
50 ml karnemelk
3 el mayonaise
1 kropsla
1 komkommer
12½ g verse bieslook
250 g pitloze witte druiven
Dit heb je nodig
bakpapier
dunschiller of aardappelschilmesje