Groene salade met croutons en blauwekaasdressing
bewaar
bewaar

Groene salade met croutons en blauwekaasdressing

Knapperige croutons, romige kaasdressing, zoete druiven en verse sla met komkommer - deze salade is een zomers feestje op tafel!

20 min. bereiden / 15 min. oventijd

10 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Scheur de ciabatta in grove stukken van ca. 3 cm en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de olie en breng op smaak met peper en eventueel zout. Bak de croutons in 15 min. lichtbruin en krokant.

Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Doe ⅔ van de blauwe kaas met de karnemelk in een kom en druk de kaas fijn met een vork. Roer met een garde de mayonaise en het citroensap en -rasp erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Was en droog de kropsla, laat de blaadjes heel. Schaaf of snijd de komkommer met de dunschiller of een scherp mes in de lengte in flinterdunne plakken. Snijd de bieslook fijn. Halveer de druiven.

Verdeel de sla, komkommer, druiven en croutons over een schaal. Besprenkel met de dressing en bestrooi met de bieslook. Verbrokkel de rest van de kaas erover. Lekker met kip van de barbecue.

bereidingstipDe blauwekaasdressing kan 1 dag van tevoren worden gemaakt. Bewaar hem dan afgedekt met vershoudfolie in de koelkast.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Groene salade met croutons en blauwekaasdressing

Knapperige croutons, romige kaasdressing, zoete druiven en verse sla met komkommer - deze salade is een zomers feestje op tafel!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig