Roodlofsalade met blauwe kaas
bewaar
bewaar

Roodlofsalade met blauwe kaas

Rood is niet voor niets een kerstkleur en die komt prachtig terug in deze roodlofsalade met een romige dressing van blauwe kaas.

20 min. bereiden

7 ingrediënten

Aan de slag

Rooster de walnoten in een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur 5 min. onder regelmatig omscheppen, tot ze geurig en knapperig zijn. Laat afkoelen en hak grof.

Snijd de onderkant van de stronkjes roodlof. Houd 1 blaadje per persoon apart voor garnering en snijd deze in de lengte doormidden. Snijd de rest van het roodlof in reepjes van ca. 2 cm. Boen de citroen schoon en pers het sap van de vrucht uit.

Verkruimel de blauwe kaas en meng met de mayonaise, zure room, karnemelk en 1 el citroensap (per 4 personen). Breng op smaak met zout en peper.

Doe het roodlof met de walnoten in een ruime kom en besprenkel met ¾ van de dressing. Schep om zodat alles bedekt is met een dun laagje dressing.

Verdeel de salade over de cocktailglazen. Besprenkel met de rest van de dressing en zet de achtergehouden halve blaadjes roodlof er rechtop naast.

variatietipGeen fan van blauwe kaas? Vervang de blauwe kaas door 60 g verse geitenkaas naturel 45+.
wijntipLekker met Frontera Carmenère Cabernet Sauvignon

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Roodlofsalade met blauwe kaas

Rood is niet voor niets een kerstkleur en die komt prachtig terug in deze roodlofsalade met een romige dressing van blauwe kaas.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig