Gestapelde waldorfsalade
Aan de slag
Snijd de knolselderij in plakken van 2 mm. Breng de bouillon aan de kook. Laat de knolselderij 4 min. in de bouillon koken (blancheren). Giet af en spoel af met koud water.
Verwijder het klokhuis van de appels met de appelboor. Snijd de appels in plakken van 2 mm. Besprenkel direct met het citroensap om verkleuring te voorkomen. Meng de zure room en mayonaise tot een dressing. Verdun met 2 el water en breng op smaak met peper en zout.
Maak op 6 borden een stapeltje van de knolselderij, appel en kipfilet. Verdeel de dressing erover en bestrooi met de noten en rozijnen.
Blancheren
Instructievideo - 01:00 min.
Gestapelde waldorfsalade
voorgerecht
null personen
340 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de knolselderij in plakken van 2 mm. Breng de bouillon aan de kook. Laat de knolselderij 4 min. in de bouillon koken (blancheren). Giet af en spoel af met koud water.
Verwijder het klokhuis van de appels met de appelboor. Snijd de appels in plakken van 2 mm. Besprenkel direct met het citroensap om verkleuring te voorkomen. Meng de zure room en mayonaise tot een dressing. Verdun met 2 el water en breng op smaak met peper en zout.
Maak op 6 borden een stapeltje van de knolselderij, appel en kipfilet. Verdeel de dressing erover en bestrooi met de noten en rozijnen.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
½ knolselderij
1 l groentebouillon
2 friszure appels
1 citroen
3 el zure room
2 el mayonaise
2 schalen gerookte kipfilet
1 bakje walnoten
100 g blanke rozijnen
Dit heb je nodig
appelboor