Waldorfsalade met bleekselderij, venkel en citroenmayo
Deze iconische salade met bleekselderij dankt z’n naam aan het New Yorkse Waldorf hotel waar-ie in 1893 voor het eerst werd geserveerd.
Aan de slag
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Meng het citroenrasp en 3 el citroensap (per 4 personen) met de mayonaise en wat peper.
Snijd de bleekselderij in boogjes van ca. een ½ cm. Snijd de stelen en een stukje van de onderkant van de venkelknol, bewaar het loof. Halveer de venkel en snijd in de lengte in dunne reepjes. Snijd de appel in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de kwarten in dunne plakjes. Snijd de selderij fijn. Halveer de druiven. Rooster de walnoten in een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur in 5 min. goudbruin. Laat iets afkoelen en hak grof.
Doe de bleekselderij, venkel, appel, selderij en druiven in een ruime kom. Meng de dressing erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met de walnoten en het venkelloof.
Waldorfsalade met bleekselderij, venkel en citroenmayo
Deze iconische salade met bleekselderij dankt z’n naam aan het New Yorkse Waldorf hotel waar-ie in 1893 voor het eerst werd geserveerd.
bijgerecht
null personen
310 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Meng het citroenrasp en 3 el citroensap (per 4 personen) met de mayonaise en wat peper.
Snijd de bleekselderij in boogjes van ca. een ½ cm. Snijd de stelen en een stukje van de onderkant van de venkelknol, bewaar het loof. Halveer de venkel en snijd in de lengte in dunne reepjes. Snijd de appel in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de kwarten in dunne plakjes. Snijd de selderij fijn. Halveer de druiven. Rooster de walnoten in een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur in 5 min. goudbruin. Laat iets afkoelen en hak grof.
Doe de bleekselderij, venkel, appel, selderij en druiven in een ruime kom. Meng de dressing erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met de walnoten en het venkelloof.
combinatietip:
vegantip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 citroen
4 el mayonaise
8 stengels bleekselderij
1 venkelknol
1 elstar-appel
20 g verse selderij
250 g pitloze witte druiven
75 g ongebrande walnoten