Simpele waldorfsalade
Serveer je deze Amerikaanse topper als voorgerecht tijdens een etentje, dan kan het diner niet meer stuk.
Aan de slag
Rooster in een droge koekenpan kort de walnoten. Laat op een bord afkoelen en breek doormidden. Pers de limoen. Roer in een schaal de mayonaise los met limoensap. Voeg eventueel water toe als de saus te dik blijft. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Maak de bleekselderij schoon en houd het groen apart. Snijd de stengels in dunne plakjes. Was de appels, snijd in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de appels in stukjes. Schep de bleekselderij, appel en walnoten door de mayonaise. Verdeel de salade over vier glazen coupes of schaaltjes. Garneer met het bleekselderijgroen.
Simpele waldorfsalade
Serveer je deze Amerikaanse topper als voorgerecht tijdens een etentje, dan kan het diner niet meer stuk.
voorgerecht
null personen
295 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Rooster in een droge koekenpan kort de walnoten. Laat op een bord afkoelen en breek doormidden. Pers de limoen. Roer in een schaal de mayonaise los met limoensap. Voeg eventueel water toe als de saus te dik blijft. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Maak de bleekselderij schoon en houd het groen apart. Snijd de stengels in dunne plakjes. Was de appels, snijd in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de appels in stukjes. Schep de bleekselderij, appel en walnoten door de mayonaise. Verdeel de salade over vier glazen coupes of schaaltjes. Garneer met het bleekselderijgroen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
50 g ongebrande walnoten
6 el mayonaise
½ limoen
½ struik bleekselderij
2 Goudrenet appels