Bramen-muntjam van Hugo Kennis
De lekkerste bramenjam maak je gewoon zelf. Voeg er een handje munt aan toe om 'm extra bijzonder te maken.
Aan de slag
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Doe de bramen met de geleisuiker en het citroensap en -rasp in een pan met dikke bodem. Breng al roerend aan de kook op middelhoog vuur. Laat 5 min. flink doorkoken. Verwijder schuim dat komt bovendrijven met de schuimspaan. Snijd ondertussen de muntblaadjes fijn.
Neem de pan van het vuur en meng de gesneden munt door de hete jam. Schep met een soeplepel de jam in de glazen pot, tot aan de rand. Draai de deksel erop en zet de pot op zijn kop. De lucht wordt zo uit de pot gedrukt, waardoor de jam langer houdbaar blijft. Laat de jam minimaal 2 uur afkoelen.
Bramen-muntjam van Hugo Kennis
De lekkerste bramenjam maak je gewoon zelf. Voeg er een handje munt aan toe om 'm extra bijzonder te maken.
bijgerecht
null porties
20 kcal
15 min. bereiden
120 min. wachten
Aan de slag
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Doe de bramen met de geleisuiker en het citroensap en -rasp in een pan met dikke bodem. Breng al roerend aan de kook op middelhoog vuur. Laat 5 min. flink doorkoken. Verwijder schuim dat komt bovendrijven met de schuimspaan. Snijd ondertussen de muntblaadjes fijn.
Neem de pan van het vuur en meng de gesneden munt door de hete jam. Schep met een soeplepel de jam in de glazen pot, tot aan de rand. Draai de deksel erop en zet de pot op zijn kop. De lucht wordt zo uit de pot gedrukt, waardoor de jam langer houdbaar blijft. Laat de jam minimaal 2 uur afkoelen.
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 citroen
675 g verse bramen
220 g geleisuiker
15 g verse munt
Dit heb je nodig
schuimspaan
afsluitbare glazen pot (à 750 ml, gesteriliseerd)