Salade van venkel, babyromaine en gerookte eendenborst met bramendressing van Hugo Kennis
bewaar
bewaar

Salade van venkel, babyromaine en gerookte eendenborst met bramendressing van Hugo Kennis

Deze frisse salade met venkel, bramen en eendenborst is de ster van deze zomer.

15 min. bereiden

8 ingrediënten

Aan de slag

Verhit een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur en rooster de amandelstiften 3 min., schep regelmatig om. Laat afkoelen.

Meng ondertussen de rodewijnazijn, bramen-muntjam en olie in een kom tot een gladde dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Snijd de stelen en een stukje van de onderkant van de venkelknol, halveer in de lengte, verwijder de harde kern en snijd in zo dun mogelijke reepjes. Dit gaat het makkelijkst met een mandoline. Halveer de kroppen babyromaine in de lengte en verwijder de harde kern. Snijd de halve kroppen in de lengte in repen van ca. 1 cm.

Doe de gesneden venkel en babyromaine in een mengkom met ⅔ van de dressing en schep door. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Schep de venkelsalade op platte borden en verdeel de eendenborstfiletreepjes erover. Verdeel de bramen over de salade en schep de rest van de dressing over en rondom de salade. Bestrooi met de amandelstiften.

variatietipGebruik in plaats van zelfgemaakte jam 2 el bramenjam (pot 284 g, St Dalfour).
vegantipVervang de eendenborstfilet door geroosterde oesterzwammen.

Salade van venkel, babyromaine en gerookte eendenborst met bramendressing van Hugo Kennis

Instructievideo - 08:49 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Salade van venkel, babyromaine en gerookte eendenborst met bramendressing van Hugo Kennis

Deze frisse salade met venkel, bramen en eendenborst is de ster van deze zomer.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig