Salade met venkel en dragonvinaigrette
Deze frisse salade met venkel en dragonvinaigrette komt uit de Franse keuken. Serveer als bijgerecht tijdens de BBQ op een zwoele zomeravond.
Aan de slag
Klop de azijn, mosterd, honing, olie, wat peper en eventueel zout goed door elkaar.
Was de sla en droog in een theedoek. Snijd de venkelknol in de lengte in heel dunne plakjes (gebruik eventueel een mandoline). Haal de blaadjes van de babyromaine.
Meng de vinaigrette met de sla in een grote slakom. Schep goed om, zodat alle blaadjes bedekt zijn.
Salade met venkel en dragonvinaigrette
Deze frisse salade met venkel en dragonvinaigrette komt uit de Franse keuken. Serveer als bijgerecht tijdens de BBQ op een zwoele zomeravond.
bijgerecht
null personen
105 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Klop de azijn, mosterd, honing, olie, wat peper en eventueel zout goed door elkaar.
Was de sla en droog in een theedoek. Snijd de venkelknol in de lengte in heel dunne plakjes (gebruik eventueel een mandoline). Haal de blaadjes van de babyromaine.
Meng de vinaigrette met de sla in een grote slakom. Schep goed om, zodat alle blaadjes bedekt zijn.
bereidingstip:
combinatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 el dragonazijn
1 tl dijonmosterd
1 tl vloeibare honing
4 el extra vierge olijfolie
1 tricolor kluitsla
1 venkelknol
2 kropjes babyromaine
Dit heb je nodig
mandoline