Gegrilde venkel met mozzarella en kappertjes-citroendressing
bewaar
bewaar

Gegrilde venkel met mozzarella en kappertjes-citroendressing

Maak van venkel een ster op de BBQ door de knol te grillen. Zo behoudt-ie zijn knapperige bite!

30 min. bereiden / 8 min. oventijd

9 ingrediënten

Aan de slag

Steek de barbecue aan. Leg de cherrytomaten aan de tak op een aluminium grillschaal, besprenkel met ⅓ van de milde olijfolie en bestrooi met peper. Rooster ca. 8 min. op de barbecue.

Snijd het groen en de bovenkanten van de venkelknollen. Snijd het groen fijn. Laat de stronk aan de venkel en snijd de knol in de lengte in zo dun mogelijke plakken. Besprenkel met de rest van de milde olijfolie en gril ca. 5 min. op de barbecue, keer halverwege.

Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Meng het sap en rasp met de honing en extra vierge olijfolie. Meng de kappertjes en het venkelgroen erdoor. Snijd de mozzarella in kwarten.

Verdeel de venkel over een schaal, verdeel de mozzarella en takjes gepofte tomaatjes erover. Bestrooi met de pijnboompitten en besprenkel met de dressing.

resttipDippen maar! Gebruik de groene uitlopers van de venkel voor het maken van een yoghurtdip. Fijngesneden met wat munt en honing en tada: je zelfgemaakte dip is klaar
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Gegrilde venkel met mozzarella en kappertjes-citroendressing

Maak van venkel een ster op de BBQ door de knol te grillen. Zo behoudt-ie zijn knapperige bite!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig