Gegrilde venkel met mozzarella en kappertjes-citroendressing
Maak van venkel een ster op de BBQ door de knol te grillen. Zo behoudt-ie zijn knapperige bite!
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Leg de cherrytomaten aan de tak op een aluminium grillschaal, besprenkel met ⅓ van de milde olijfolie en bestrooi met peper. Rooster ca. 8 min. op de barbecue.
Snijd het groen en de bovenkanten van de venkelknollen. Snijd het groen fijn. Laat de stronk aan de venkel en snijd de knol in de lengte in zo dun mogelijke plakken. Besprenkel met de rest van de milde olijfolie en gril ca. 5 min. op de barbecue, keer halverwege.
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Meng het sap en rasp met de honing en extra vierge olijfolie. Meng de kappertjes en het venkelgroen erdoor. Snijd de mozzarella in kwarten.
Verdeel de venkel over een schaal, verdeel de mozzarella en takjes gepofte tomaatjes erover. Bestrooi met de pijnboompitten en besprenkel met de dressing.
Gegrilde venkel met mozzarella en kappertjes-citroendressing
Maak van venkel een ster op de BBQ door de knol te grillen. Zo behoudt-ie zijn knapperige bite!
bijgerecht
null personen
445 kcal
30 min. bereiden
8 min. oventijd
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Leg de cherrytomaten aan de tak op een aluminium grillschaal, besprenkel met ⅓ van de milde olijfolie en bestrooi met peper. Rooster ca. 8 min. op de barbecue.
Snijd het groen en de bovenkanten van de venkelknollen. Snijd het groen fijn. Laat de stronk aan de venkel en snijd de knol in de lengte in zo dun mogelijke plakken. Besprenkel met de rest van de milde olijfolie en gril ca. 5 min. op de barbecue, keer halverwege.
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Meng het sap en rasp met de honing en extra vierge olijfolie. Meng de kappertjes en het venkelgroen erdoor. Snijd de mozzarella in kwarten.
Verdeel de venkel over een schaal, verdeel de mozzarella en takjes gepofte tomaatjes erover. Bestrooi met de pijnboompitten en besprenkel met de dressing.
resttip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g cherrytomaten aan de tak
3 el milde olijfolie
2 venkelknollen
½ biologische citroen
½ el vloeibare honing
3 el extra vierge olijfolie
50 g kappertjes
250 g Italiaanse mozzarella
30 g geroosterde pijnboompitten
Dit heb je nodig
barbecue
aluminium grillschaal (wegwerp, 16 x 26 cm)