Knoflook champignons
Knoflook champignons: hoe meer knoflook, hoe beter wat ons betreft. Hét ultieme bijgerecht.
Aan de slag
Borstel de champignons schoon, snijd eventueel de harde stelen eraf. Verhit een hapjespan op middelhoog vuur, zonder olie of boter en bak de champignons 5 min. Schep af en toe om.
Snipper ondertussen de sjalot. Snijd de knoflook fijn. Ris de blaadjes van de tijm.
Voeg de boter, sjalot, knoflook en tijm toe aan de gebakken champignons en bak 2 min. mee. Schep regelmatig om.
Giet de witte wijn bij de champignons en laat ca. 2 min. op hoog vuur inkoken. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en eventueel zout.
Knoflook champignons
Knoflook champignons: hoe meer knoflook, hoe beter wat ons betreft. Hét ultieme bijgerecht.
bijgerecht
null personen
120 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Borstel de champignons schoon, snijd eventueel de harde stelen eraf. Verhit een hapjespan op middelhoog vuur, zonder olie of boter en bak de champignons 5 min. Schep af en toe om.
Snipper ondertussen de sjalot. Snijd de knoflook fijn. Ris de blaadjes van de tijm.
Voeg de boter, sjalot, knoflook en tijm toe aan de gebakken champignons en bak 2 min. mee. Schep regelmatig om.
Giet de witte wijn bij de champignons en laat ca. 2 min. op hoog vuur inkoken. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en eventueel zout.
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
350 g kleine kastanjechampignons
1 sjalot
4 tenen knoflook
4 takjes verse tijm
40 g ongezouten roomboter
100 ml droge witte wijn