Botersaus asperges
Witte asperges en roomboter zijn het perfecte duo, dus met een botersausje maak je je asperges helemaal af.
Aan de slag
Snipper de sjalotten. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit.
Doe de sjalot met de wijn in een steelpan en breng aan de kook. Kook in tot de helft. Snijd de koude boter in blokjes.
Schenk de wijn door een zeef en giet terug in de pan, de sjalot wordt niet meer gebruikt. Zet de pan op laag vuur en voeg stuk voor stuk de blokjes boter toe. Roer tussendoor steeds met een garde.
Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en zout en roer er het citroenrasp en 1 ½ el citroensap (per 4 personen) door.
Botersaus asperges
Witte asperges en roomboter zijn het perfecte duo, dus met een botersausje maak je je asperges helemaal af.
bijgerecht
null personen
485 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de sjalotten. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit.
Doe de sjalot met de wijn in een steelpan en breng aan de kook. Kook in tot de helft. Snijd de koude boter in blokjes.
Schenk de wijn door een zeef en giet terug in de pan, de sjalot wordt niet meer gebruikt. Zet de pan op laag vuur en voeg stuk voor stuk de blokjes boter toe. Roer tussendoor steeds met een garde.
Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en zout en roer er het citroenrasp en 1 ½ el citroensap (per 4 personen) door.
serveertip:
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 sjalotten
1 citroen
150 ml droge witte wijn
250 g ongezouten roomboter
½ tl zout
Dit heb je nodig
zeef