Aspergesaus
In 15 minuten een aspergesaus op tafel zetten? In dit recept doe je dat met slagroom, bieslook en witte wijn. Haal de asperges maar vast in huis!
Aan de slag
Laat het blokje groentebouillon oplossen in het kokende water. Snipper ondertussen de sjalot, snijd de bieslook fijn.
Smelt de boter met de sjalot in een steelpan met dikke bodem op laag vuur tot de boter licht begint te verkleuren. Meng de bloem erdoor en laat op laag vuur 3 min. garen. Roer af en toe.
Voeg op laag vuur, al roerend met een garde, de wijn toe en kook 1 min. Voeg vervolgens de bouillon in scheuten toe. Voeg pas een volgende scheut toe als de vorige is opgenomen. Houd 1 el slagroom (per 6 porties) achter en voeg de rest van slagroom toe aan de saus. Laat op laag vuur, al roerend, ca. 5 min. zachtjes koken.
Roer van het vuur af de rest van de slagroom en bieslook erdoor. Breng op smaak met versgemalen peper en zout.
Aspergesaus
In 15 minuten een aspergesaus op tafel zetten? In dit recept doe je dat met slagroom, bieslook en witte wijn. Haal de asperges maar vast in huis!
bijgerecht
null porties
105 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Laat het blokje groentebouillon oplossen in het kokende water. Snipper ondertussen de sjalot, snijd de bieslook fijn.
Smelt de boter met de sjalot in een steelpan met dikke bodem op laag vuur tot de boter licht begint te verkleuren. Meng de bloem erdoor en laat op laag vuur 3 min. garen. Roer af en toe.
Voeg op laag vuur, al roerend met een garde, de wijn toe en kook 1 min. Voeg vervolgens de bouillon in scheuten toe. Voeg pas een volgende scheut toe als de vorige is opgenomen. Houd 1 el slagroom (per 6 porties) achter en voeg de rest van slagroom toe aan de saus. Laat op laag vuur, al roerend, ca. 5 min. zachtjes koken.
Roer van het vuur af de rest van de slagroom en bieslook erdoor. Breng op smaak met versgemalen peper en zout.
serveertip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 groentebouillontablet
250 ml kokend water
1 sjalot
7 g verse bieslook
30 g ongezouten roomboter
30 g tarwebloem
50 ml droge witte wijn
75 ml verse slagroom