Witte-wijnsaus
Deze saus kun je voor veel gerechten gebruiken, maar vooral bij vis doet-ie het heel goed.
Aan de slag
Laat de slagroom op kamertemperatuur komen. Breng in een sauspan de wijn aan de kook en laat op matig vuur in 10-15 min. tot de helft inkoken. Roer de slagroom door de wijn en laat het geheel opnieuw 10 min. inkoken tot een lichtgebonden, gladde saus ontstaat. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de boter in klontjes. Neem de pan van het vuur. Doe alle boterklontjes tegelijk in de pan. Klop met een garde snel door de saus, zodat de saus licht bindt. Houd de saus op vlamverdeler of au bain marie warm, maar laat niet meer koken.
Witte-wijnsaus
Deze saus kun je voor veel gerechten gebruiken, maar vooral bij vis doet-ie het heel goed.
bijgerecht
null personen
310 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Laat de slagroom op kamertemperatuur komen. Breng in een sauspan de wijn aan de kook en laat op matig vuur in 10-15 min. tot de helft inkoken. Roer de slagroom door de wijn en laat het geheel opnieuw 10 min. inkoken tot een lichtgebonden, gladde saus ontstaat. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de boter in klontjes. Neem de pan van het vuur. Doe alle boterklontjes tegelijk in de pan. Klop met een garde snel door de saus, zodat de saus licht bindt. Houd de saus op vlamverdeler of au bain marie warm, maar laat niet meer koken.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 ml verse slagroom
250 ml droge witte wijn
1 snufje witte peper
50 g ongezouten roomboter