Zoetzure komkommersalade van Laura en Erna
Onmisbaar op de rijsttafel: zoetzure komkommer. De mix van verschillende azijnen én de toevoeging van mirin, Japanse rijstwijn, zorgt voor een perfecte balans.
Aan de slag
Halveer de halve komkommer in de lengte. Verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd de komkommer in plakken van ca. een 1⁄2 cm en doe in een vuurvaste schaal.
Snijd het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen, zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de halve peper in ringetjes. Hou je van pittig? Dan kun je de pitjes laten zitten. Doe de wittewijnazijn, rijstazijn, mirin, rode peper, laurierblaadjes en eventueel zout in een kleine steelpan en verwarm 3 min. op middelhoog vuur. Roer goed door. Giet het hete mengsel over de komkommer en schep goed om.
Laat de zoetzure komkommer in ca. 1 uur afkoelen.
Zoetzure komkommersalade van Laura en Erna
Onmisbaar op de rijsttafel: zoetzure komkommer. De mix van verschillende azijnen én de toevoeging van mirin, Japanse rijstwijn, zorgt voor een perfecte balans.
bijgerecht
null personen
20 kcal
15 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Halveer de halve komkommer in de lengte. Verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd de komkommer in plakken van ca. een 1⁄2 cm en doe in een vuurvaste schaal.
Snijd het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen, zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de halve peper in ringetjes. Hou je van pittig? Dan kun je de pitjes laten zitten. Doe de wittewijnazijn, rijstazijn, mirin, rode peper, laurierblaadjes en eventueel zout in een kleine steelpan en verwarm 3 min. op middelhoog vuur. Roer goed door. Giet het hete mengsel over de komkommer en schep goed om.
Laat de zoetzure komkommer in ca. 1 uur afkoelen.
bewaartip:
combinatietip:
achtergrondinfo:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
½ komkommer
½ verse rode peper
40 ml wittewijnazijn
30 ml rijstazijn
20 ml mirin
2 laurierbladen
Dit heb je nodig
vuurvaste schaal (20 x 30 cm)