Sambal goreng telor van Laura en Erna
Sambal goreng telor, eieren en pittige saus, wordt vaak gemaakt als onderdeel van een rijsttafel. Dit is het recept van Laura, die het leerde van haar Indonesische tante Erna.
Aan de slag
Breng een pan water aan de kook. Voeg als het water kookt de eieren toe en kook in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water en pel ze.
Snipper ondertussen de ui en snijd de tenen knoflook fijn. Kneus de sereh met het snijgedeelte van een mes.
Verwarm de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook op middelhoog vuur 2 min. Voeg de sambal, laos en tomatenpuree toe en bak ca. 5 min. Voeg de suiker, sereh, het laurierblaadje en de kokosmelk toe en kook in ca. 5 min. tot een dikke saus. Roer regelmatig.
Voeg de eieren toe aan de saus en stoof 10 min. op laag vuur. Schep de eieren uit de saus en verwijder de sereh en het laurierblad.
Halveer de eieren en leg ze in een schaal, schep de saus erover.
Sambal goreng telor van Laura en Erna
Sambal goreng telor, eieren en pittige saus, wordt vaak gemaakt als onderdeel van een rijsttafel. Dit is het recept van Laura, die het leerde van haar Indonesische tante Erna.
bijgerecht
null personen
220 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Breng een pan water aan de kook. Voeg als het water kookt de eieren toe en kook in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water en pel ze.
Snipper ondertussen de ui en snijd de tenen knoflook fijn. Kneus de sereh met het snijgedeelte van een mes.
Verwarm de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook op middelhoog vuur 2 min. Voeg de sambal, laos en tomatenpuree toe en bak ca. 5 min. Voeg de suiker, sereh, het laurierblaadje en de kokosmelk toe en kook in ca. 5 min. tot een dikke saus. Roer regelmatig.
Voeg de eieren toe aan de saus en stoof 10 min. op laag vuur. Schep de eieren uit de saus en verwijder de sereh en het laurierblad.
Halveer de eieren en leg ze in een schaal, schep de saus erover.
combinatietip:
achtergrondinfo:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
6 witte scharreleieren
1 middelgrote ui
2 tenen knoflook
1 stengel koelverse sereh citroengras
1 el zonnebloemolie
½ el sambal oelek
1 tl gemalen laos
70 g tomatenpuree in blik
1 tl kristalsuiker
1 laurierblad
400 ml kokosmelk