Sambal goreng buncis van Laura en Erna
Sperzieboontjes met smaken uit Indonesië: deze sambal goreng buncis doen het heel goed als onderdeel van een rijsttafel. Dit is het recept van Laura, die het weer leerde van haar tante Erna.
Aan de slag
Breng een pan met ruim water aan de kook op middelhoog vuur. Verwijder ondertussen de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Kook de sperziebonen 6 min. Schep met de schuimspaan uit het water en laat uitlekken in een vergiet.
Snipper ondertussen de halve ui en snijd de knoflook fijn. Verwarm een hapjespan met de olie op middelhoog vuur en fruit de ui en knoflook 1 min. Voeg de sambal, tomatenpuree, laos, kokoscrème en 100 ml water ( per 6 personen) toe en roer in ca. 3 min. tot een saus. Voeg de sperziebonen toe en laat 4 min. stoven. Breng eventueel op smaak met zout.
Sambal goreng buncis van Laura en Erna
Sperzieboontjes met smaken uit Indonesië: deze sambal goreng buncis doen het heel goed als onderdeel van een rijsttafel. Dit is het recept van Laura, die het weer leerde van haar tante Erna.
bijgerecht
null personen
180 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Breng een pan met ruim water aan de kook op middelhoog vuur. Verwijder ondertussen de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Kook de sperziebonen 6 min. Schep met de schuimspaan uit het water en laat uitlekken in een vergiet.
Snipper ondertussen de halve ui en snijd de knoflook fijn. Verwarm een hapjespan met de olie op middelhoog vuur en fruit de ui en knoflook 1 min. Voeg de sambal, tomatenpuree, laos, kokoscrème en 100 ml water ( per 6 personen) toe en roer in ca. 3 min. tot een saus. Voeg de sperziebonen toe en laat 4 min. stoven. Breng eventueel op smaak met zout.
combinatietip:
achtergrondinfo:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g verse sperziebonen
½ middelgrote ui
1 teen knoflook
1 el zonnebloemolie
½ el sambal oelek
½ el tomatenpuree in blik
1 tl gemalen laos
100 g santen kokoscrème
100 ml water
Dit heb je nodig
schuimspaan