Pasta pestosalade met spinazie, paprika en zongedroogde tomaat
Een picknick op de planning? Tip: maak een pastasalade. Met deze kleurige salade pasta ziet het er meteen gezellig uit. Pesto, mozzarella en flink wat groente erbij, en naar buiten maar!
Aan de slag
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking, spoel af in een vergiet onder koud stromend water en laat uitlekken.
Laat ondertussen de mozzarella uitlekken. Verwijder de steelaanzet van de paprika’s, halveer in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in repen van ca. 1 cm. Doe met de spinazie, zongedroogde tomaatjes, pesto en mozzarella in een grote kom en schep goed door.
Voeg de pasta bij het groentemengsel en breng op smaak met (versgemalen zwarte) peper en eventueel zout. Verdeel de pastasalade over diepe borden en bestrooi met de pijnboompitten.
Pasta pestosalade met spinazie, paprika en zongedroogde tomaat
Een picknick op de planning? Tip: maak een pastasalade. Met deze kleurige salade pasta ziet het er meteen gezellig uit. Pesto, mozzarella en flink wat groente erbij, en naar buiten maar!
hoofdgerecht
null personen
760 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking, spoel af in een vergiet onder koud stromend water en laat uitlekken.
Laat ondertussen de mozzarella uitlekken. Verwijder de steelaanzet van de paprika’s, halveer in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in repen van ca. 1 cm. Doe met de spinazie, zongedroogde tomaatjes, pesto en mozzarella in een grote kom en schep goed door.
Voeg de pasta bij het groentemengsel en breng op smaak met (versgemalen zwarte) peper en eventueel zout. Verdeel de pastasalade over diepe borden en bestrooi met de pijnboompitten.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
350 g mini penne
150 g mini mozzarella's
1 rode paprika
1 gele paprika
400 g verse spinazie
100 g zongedroogde tomaten julienne gesneden in pot
185 g pesto alla Genovese
40 g slaverrijker geroosterde pijnboompitten