Salade van dungeschaafde spruitjes met walnoten en pecorino
Wist je dat spruitjes rauw ook heel lekker zijn? Schaaf ze dun, meng ze met een dressing en maak er deze salade met walnoten en pecorino van.
Aan de slag
Maak de spruitjes schoon en verwijder de buitenste blaadjes die er niet mooi uitzien. Schaaf de spruitjes in plakjes met de dunne schaaf van de keukenmachine of gebruik een mandoline. Schep in een kom en bestrooi met het zout. ‘Kneed’ even goed door met je handen, zodat de spruiten zachter worden en laat 15 min. staan.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur en rooster hierin de walnoten 3 min. Laat afkoelen op een bord. Hak ze grof.
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Meng het rasp, 2 el citroensap (per 4 personen), de olijfolie en cranberry’s door de spruitjes.
Rasp de pecorino fijn. Meng met de walnoten door de salade en verdeel over een schaal. Bestrooi met de aleppopeper.
Salade van dungeschaafde spruitjes met walnoten en pecorino
Wist je dat spruitjes rauw ook heel lekker zijn? Schaaf ze dun, meng ze met een dressing en maak er deze salade met walnoten en pecorino van.
bijgerecht
null personen
410 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Maak de spruitjes schoon en verwijder de buitenste blaadjes die er niet mooi uitzien. Schaaf de spruitjes in plakjes met de dunne schaaf van de keukenmachine of gebruik een mandoline. Schep in een kom en bestrooi met het zout. ‘Kneed’ even goed door met je handen, zodat de spruiten zachter worden en laat 15 min. staan.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur en rooster hierin de walnoten 3 min. Laat afkoelen op een bord. Hak ze grof.
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Meng het rasp, 2 el citroensap (per 4 personen), de olijfolie en cranberry’s door de spruitjes.
Rasp de pecorino fijn. Meng met de walnoten door de salade en verdeel over een schaal. Bestrooi met de aleppopeper.
combinatietip:
vegatip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g spruitjes
1 tl zout
75 g walnoten
1 citroen
4 el extra vierge olijfolie
50 g gedroogde cranberry's
60 g Pecorino Romano
½ tl aleppo peper
Dit heb je nodig
dunschiller, keukenmachine of mandoline