Salade met chips van aardperen
Fris bijgerecht met zelfgemaakte aardpeerchips.
Aan de slag
Snipper de sjalot en hak de walnoten grof. Schil de aardperen met een dunschiller en snijd in plakjes van 2 mm. Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de aardpeer in 12 min. gaar en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.
Rooster ondertussen de walnoten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. Laat afkoelen op een bord.
Rasp de gele schil van de schoongeboende citroen en pers de vrucht uit. Klop een dressing van het rasp, 3 el citroensap, de sjalot, olie en mosterd. Breng op smaak met peper en zout.
Scheur de sla in grove stukken en doe in een schaal. Besprenkel met de dressing en verdeel de aardperen erover. Bestrooi met de walnoten. Schaaf er met de kaasschaaf dunne plakjes Pecorino Romano over. Bon appétit!
Salade met chips van aardperen
Instructievideo - 02:53 min.
Salade met chips van aardperen
Fris bijgerecht met zelfgemaakte aardpeerchips.
bijgerecht
null personen
465 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de sjalot en hak de walnoten grof. Schil de aardperen met een dunschiller en snijd in plakjes van 2 mm. Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de aardpeer in 12 min. gaar en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.
Rooster ondertussen de walnoten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. Laat afkoelen op een bord.
Rasp de gele schil van de schoongeboende citroen en pers de vrucht uit. Klop een dressing van het rasp, 3 el citroensap, de sjalot, olie en mosterd. Breng op smaak met peper en zout.
Scheur de sla in grove stukken en doe in een schaal. Besprenkel met de dressing en verdeel de aardperen erover. Bestrooi met de walnoten. Schaaf er met de kaasschaaf dunne plakjes Pecorino Romano over. Bon appétit!
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
60 g ongebrande walnoten
½ sjalot
400 g aardperen
3 el traditionele olijfolie
1 citroen
1 tl Zaanse mosterd
5 el olijfolie extra vierge
2 kroppen babyromainesla
100 g Pecorino Romano