Knapperige spruitjes met walnoten
Door spruitjes te roerbakken, blijven ze lekker knapperig en kun je veel andere smaken toevoegen.
Aan de slag
Maak de spruitjes schoon en was ze. Snijd de knoflook in dunne plakjes. Snijd de walnoten in stukjes. Kook de spruitjes in een dun bodempje water met zout ca. 4 min. Giet de spruitjes af boven een zeef en spoel ze met koud water af.
Verhit de olie in een wok. Bak de spekblokjes al roerend ca. 1 min. uit. Schep met een schuimspaan uit de wok. Roerbak de spruitjes op halfhoog vuur ca. 2 min. Bak de knoflook en walnoten ca. 30 sec. mee. Roer de tijm en spekjes erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Knapperige spruitjes met walnoten
Door spruitjes te roerbakken, blijven ze lekker knapperig en kun je veel andere smaken toevoegen.
bijgerecht
null personen
265 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Maak de spruitjes schoon en was ze. Snijd de knoflook in dunne plakjes. Snijd de walnoten in stukjes. Kook de spruitjes in een dun bodempje water met zout ca. 4 min. Giet de spruitjes af boven een zeef en spoel ze met koud water af.
Verhit de olie in een wok. Bak de spekblokjes al roerend ca. 1 min. uit. Schep met een schuimspaan uit de wok. Roerbak de spruitjes op halfhoog vuur ca. 2 min. Bak de knoflook en walnoten ca. 30 sec. mee. Roer de tijm en spekjes erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
450 g spruitjes
1 teen knoflook
30 g ongebrande walnoten
1 el traditionele olijfolie
2 el magere spekblokjes
½ tl gedroogde tijm