Spruitjes uit de oven met bacon
Koken, roerbakken en zélfs uit de oven: met spruitjes kan alles.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Breng een grote pan water aan de kook.
Maak de spruiten schoon door het stronkje en eventueel de buitenste blaadjes te verwijderen. Snijd de onderkant diep in. Kook de spruitjes 5 min. en giet ze af. Pel de uien en snijd ze in dunne partjes. Snijd de bacon in reepjes.
Schep in een ovenschaal de spruiten, ui en bacon door elkaar. Strooi er tijm en (versgemalen) peper naar smaak over en sprenkel de olie erover Schuif de schaal in het midden van de oven en rooster de spruitjes 20-25 minuten. Schep ze af en toe om.
Spruitjes uit de oven met bacon
Koken, roerbakken en zélfs uit de oven: met spruitjes kan alles.
bijgerecht
null personen
195 kcal
10 min. bereiden
20 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Breng een grote pan water aan de kook.
Maak de spruiten schoon door het stronkje en eventueel de buitenste blaadjes te verwijderen. Snijd de onderkant diep in. Kook de spruitjes 5 min. en giet ze af. Pel de uien en snijd ze in dunne partjes. Snijd de bacon in reepjes.
Schep in een ovenschaal de spruiten, ui en bacon door elkaar. Strooi er tijm en (versgemalen) peper naar smaak over en sprenkel de olie erover Schuif de schaal in het midden van de oven en rooster de spruitjes 20-25 minuten. Schep ze af en toe om.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g spruitjes
2 uien
140 g bakbacon
2 tl gedroogde tijm
3 el traditionele olijfolie
Dit heb je nodig
lage ovenschaal