Knapperige aardappels uit de oven
bewaar
bewaar

Knapperige aardappels uit de oven

Krokante aardappeltjes met kruiden maken van ieder bijgerecht een hoofdrol.

15 min. bereiden / 40 min. oventijd

5 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen, halveer en kook 7 min. in water met eventueel zout. Giet af, doe terug in de pan en schud flink met de deksel op de pan zodat de buitenkant van de aardappelen een beetje kruimig wordt.

Smelt de boter samen met de olie in een kleine steelpan. Schep om met de aardappelen, de ongepelde tenen knoflook en de takjes rozemarijn. Bestrooi met peper en eventueel zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.

Rooster de aardappelen in het midden van de oven in ca. 40 min. goudgeel en knapperig. Schep halverwege om. Verwijder de rozemarijn en de knoflook.

bewaartipJe kunt de aardappelen maximaal 1 dag van tevoren koken. Laat ze na het schudden afkoelen tot kamertemperatuur en bewaar afgedekt in de koelkast. Laat tijdens het voorverwarmen van de oven op kamertemperatuur komen en ga verder met stap 2.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Knapperige aardappels uit de oven

Krokante aardappeltjes met kruiden maken van ieder bijgerecht een hoofdrol.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig