Aardappels uit de oven met rozemarijn
bewaar
bewaar

Aardappels uit de oven met rozemarijn

Eigenlijk altijd goed: aardappelen uit de oven met rozemarijn. Hierbij doen we ook nog een hele knoflook. Da's nog eens een goud(geel) bijgerecht.

15 min. bereiden / 50 min. oventijd

5 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Breng een ruime pan water aan de kook. Boen de aardappelen schoon en snijd ze in 8 stukken van 4 cm. Kook de aardappelen 6 min. Giet ze af in een vergiet en laat ze even uitdampen.

Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en snijd de helft fijn. Meng in een kom de olie, alle rozemarijn en het zout. Breng op smaak met peper. Schep de aardappelen erdoor.

Verdeel de aardappelen over de ovenschaal. Snijd de knoflookbol in de breedte door en leg de helften bij de aardappelen met de snijkant naar boven. Bak ca. 50 min. in de oven of tot de aardappelen gaar en goudgeel zijn. Schep regelmatig om.

Knijp de knoflookbollen uit en serveer de aardappelen met de knoflookpulp.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Aardappels uit de oven met rozemarijn

Eigenlijk altijd goed: aardappelen uit de oven met rozemarijn. Hierbij doen we ook nog een hele knoflook. Da's nog eens een goud(geel) bijgerecht.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig