Knapperige aardappels uit de oven
Krokante aardappeltjes met kruiden maken van ieder bijgerecht een hoofdrol.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen, halveer en kook 7 min. in water met eventueel zout. Giet af, doe terug in de pan en schud flink met de deksel op de pan zodat de buitenkant van de aardappelen een beetje kruimig wordt.
Smelt de boter samen met de olie in een kleine steelpan. Schep om met de aardappelen, de ongepelde tenen knoflook en de takjes rozemarijn. Bestrooi met peper en eventueel zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.
Rooster de aardappelen in het midden van de oven in ca. 40 min. goudgeel en knapperig. Schep halverwege om. Verwijder de rozemarijn en de knoflook.
Knapperige aardappels uit de oven
Krokante aardappeltjes met kruiden maken van ieder bijgerecht een hoofdrol.
bijgerecht
null personen
350 kcal
15 min. bereiden
40 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen, halveer en kook 7 min. in water met eventueel zout. Giet af, doe terug in de pan en schud flink met de deksel op de pan zodat de buitenkant van de aardappelen een beetje kruimig wordt.
Smelt de boter samen met de olie in een kleine steelpan. Schep om met de aardappelen, de ongepelde tenen knoflook en de takjes rozemarijn. Bestrooi met peper en eventueel zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.
Rooster de aardappelen in het midden van de oven in ca. 40 min. goudgeel en knapperig. Schep halverwege om. Verwijder de rozemarijn en de knoflook.
bewaartip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg iets kruimige aardappel
50 g ongezouten roomboter
2 el milde olijfolie
3 tenen knoflook
3 takjes verse rozemarijn
Dit heb je nodig
bakpapier