Venkelsalade met bramen en pecorino
Proef de Italiaanse zomer met deze frisse salade.
Aan de slag
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord.
Doe ondertussen het basilicum, de olie, yoghurt en ¼ van de bramen in een hoge beker en pureer tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de stelen en een stukje van de onderkant van de venkelknollen, halveer in de lengte, verwijder de harde kern en snijd in zo dun mogelijke reepjes.
Verdeel de veldsla en venkel over een mooie schaal. Schaaf de kaas erboven en schep alles voorzichtig door elkaar. Verdeel de rest van de bramen erover en besprenkel met de dressing. Bestrooi met de pijnboompitten.
Venkelsalade met bramen en pecorino
Proef de Italiaanse zomer met deze frisse salade.
bijgerecht
null personen
205 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord.
Doe ondertussen het basilicum, de olie, yoghurt en ¼ van de bramen in een hoge beker en pureer tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de stelen en een stukje van de onderkant van de venkelknollen, halveer in de lengte, verwijder de harde kern en snijd in zo dun mogelijke reepjes.
Verdeel de veldsla en venkel over een mooie schaal. Schaaf de kaas erboven en schep alles voorzichtig door elkaar. Verdeel de rest van de bramen erover en besprenkel met de dressing. Bestrooi met de pijnboompitten.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 el pijnboompitten
7½ g verse basilicum
2 el olijfolie extra vierge
3 el milde yoghurt
150 g bramen
2 venkelknollen
75 g veldsla
50 g Pecorino Romano