Lauwwarme rijstnoedelsalade met sperziebonen, kip en gemberdressing
Fleur je rijstnoedelsalade eens op met sperziebonen! Lekker bij de kip en gemberdressing.
Aan de slag
Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel onder koud stromend water. Laat uitlekken. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit.
Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen, maar laat het sierlijke puntje aan de andere kant zitten. Snijd de sperziebonen in de lengte schuin in stukken van ca. 3 cm. Kook de sperziebonen 3 min. in water. Giet af in een vergiet en spoel onder koud stromend water. Laat uitlekken.
Maak een dressing van de sojasaus, gembersiroop, 1 ½ el limoensap (per 4 personen), 1 tl limoenrasp (per 4 personen) en de sesamolie. Snijd de bosuitjes schuin in zo dun mogelijke ringen. Snijd de koriander fijn.
Verhit de olie in een wok of hapjespan. Bak de blokjes kipfilet al omscheppend in 5 min. gaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Giet 2 el van de dressing (per 4 personen) erover, schep om en zet het vuur uit.
Meng de rest van de dressing met de noedels, sperziebonen, kip, koriander, ¾ van de bosui en ¾ van de pinda’s. Verdeel de noedels over kommen en bestrooi met de rest van de pinda’s en de rest van de bosui.
Lauwwarme rijstnoedelsalade met sperziebonen, kip en gemberdressing
Fleur je rijstnoedelsalade eens op met sperziebonen! Lekker bij de kip en gemberdressing.
hoofdgerecht
null personen
550 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel onder koud stromend water. Laat uitlekken. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit.
Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen, maar laat het sierlijke puntje aan de andere kant zitten. Snijd de sperziebonen in de lengte schuin in stukken van ca. 3 cm. Kook de sperziebonen 3 min. in water. Giet af in een vergiet en spoel onder koud stromend water. Laat uitlekken.
Maak een dressing van de sojasaus, gembersiroop, 1 ½ el limoensap (per 4 personen), 1 tl limoenrasp (per 4 personen) en de sesamolie. Snijd de bosuitjes schuin in zo dun mogelijke ringen. Snijd de koriander fijn.
Verhit de olie in een wok of hapjespan. Bak de blokjes kipfilet al omscheppend in 5 min. gaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Giet 2 el van de dressing (per 4 personen) erover, schep om en zet het vuur uit.
Meng de rest van de dressing met de noedels, sperziebonen, kip, koriander, ¾ van de bosui en ¾ van de pinda’s. Verdeel de noedels over kommen en bestrooi met de rest van de pinda’s en de rest van de bosui.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
225 g Thaise zilvervliesrijst noedels
1 limoen
500 g verse sperziebonen
4 el sojasaus
2 el gembersiroop
1 tl sesamolie
4 bosuitjes
15 g verse koriander
2 el milde olijfolie
250 g kipfiletblokjes
80 g ongezouten pinda's