Regenboogwortelsalade met gemberdressing en kip
bewaar
bewaar

Regenboogwortelsalade met gemberdressing en kip

Gember en sesam zijn karakteristieke smaken van Azië.

25 min. bereiden

licht pittig

13 ingrediënten

Aan de slag

Schil de wortels met de dunschiller. Snijd ze met de dunschiller in de lengte in lange linten. Doe de linten in een kom. Schil de gember en rasp fijn. Pers de limoen uit. Meng 1 tl gember, 1 el limoensap, de helft van de gembersiroop, de helft van de sesamolie, 1 tl chilisaus, de (olijf)olie en azijn tot een dressing. Besprenkel hier de wortel mee. Bestrooi met de sesamzaadjes.

Schep de kipfilethaasjes om met de rest van de gember, het limoensap, de gembersiroop en sesamolie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Breng een pan ruim water met eventueel zout aan de kook. Breek de noedels erboven en kook in 5 min. gaar. Giet af en spoel koud onder stromend water. Laat uitlekken en meng de rest van de chilisaus erdoor.

Verhit de grillpan en gril de kip in 5 min. gaar. Keer halverwege.

Snijd de blaadjes van de peterselie grof. Snijd de salade-ui in schuine ringetjes. Verdeel de wortelsalade, kip, noedels en veldsla over kommen en bestrooi met de peterselie en salade-ui.

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.

Gember gebruiken

Instructievideo - 01:26 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Regenboogwortelsalade met gemberdressing en kip

Gember en sesam zijn karakteristieke smaken van Azië.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig