Regenboogwortelsalade met gemberdressing en kip
Gember en sesam zijn karakteristieke smaken van Azië.
Aan de slag
Schil de wortels met de dunschiller. Snijd ze met de dunschiller in de lengte in lange linten. Doe de linten in een kom. Schil de gember en rasp fijn. Pers de limoen uit. Meng 1 tl gember, 1 el limoensap, de helft van de gembersiroop, de helft van de sesamolie, 1 tl chilisaus, de (olijf)olie en azijn tot een dressing. Besprenkel hier de wortel mee. Bestrooi met de sesamzaadjes.
Schep de kipfilethaasjes om met de rest van de gember, het limoensap, de gembersiroop en sesamolie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Breng een pan ruim water met eventueel zout aan de kook. Breek de noedels erboven en kook in 5 min. gaar. Giet af en spoel koud onder stromend water. Laat uitlekken en meng de rest van de chilisaus erdoor.
Verhit de grillpan en gril de kip in 5 min. gaar. Keer halverwege.
Snijd de blaadjes van de peterselie grof. Snijd de salade-ui in schuine ringetjes. Verdeel de wortelsalade, kip, noedels en veldsla over kommen en bestrooi met de peterselie en salade-ui.
Gember gebruiken
Instructievideo - 01:26 min.
Regenboogwortelsalade met gemberdressing en kip
Gember en sesam zijn karakteristieke smaken van Azië.
hoofdgerecht
null personen
640 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Schil de wortels met de dunschiller. Snijd ze met de dunschiller in de lengte in lange linten. Doe de linten in een kom. Schil de gember en rasp fijn. Pers de limoen uit. Meng 1 tl gember, 1 el limoensap, de helft van de gembersiroop, de helft van de sesamolie, 1 tl chilisaus, de (olijf)olie en azijn tot een dressing. Besprenkel hier de wortel mee. Bestrooi met de sesamzaadjes.
Schep de kipfilethaasjes om met de rest van de gember, het limoensap, de gembersiroop en sesamolie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Breng een pan ruim water met eventueel zout aan de kook. Breek de noedels erboven en kook in 5 min. gaar. Giet af en spoel koud onder stromend water. Laat uitlekken en meng de rest van de chilisaus erdoor.
Verhit de grillpan en gril de kip in 5 min. gaar. Keer halverwege.
Snijd de blaadjes van de peterselie grof. Snijd de salade-ui in schuine ringetjes. Verdeel de wortelsalade, kip, noedels en veldsla over kommen en bestrooi met de peterselie en salade-ui.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
600 g regenboog wortelmix
4 cm verse gember
1 limoen
2 el gembersiroop
2 tl sesamolie
12 tl zoete chilisaus
4 el traditionele olijfolie
2 el azijn
2 el sesamzaadjes
400 g kipfilethaasjes
250 g noedels
10 g verse platte peterselie
1 bosje salade-ui
Dit heb je nodig
grillpan