Rijstnoedels met gehakt en champignons
Dit gerecht met rijstnoedels, gehakt en champignons is héérlijk. Hij staat in 20 min. op tafel, dus ideaal voor doordeweeks.
Aan de slag
Snijd de tenen knoflook fijn en de salade-uitjes in ringetjes. Snijd de champignons in plakjes.
Verhit de sesamolie in een hapjespan en bak het gehakt in 5 min. rul op middelhoog vuur. Voeg de champignons en knoflook en de helft van de salade-ui toe en bak ca. 8 min. op middelhoog vuur.
Breng ondertussen een grote pan water aan de kook. Neem de pan van het vuur, voeg de rijstnoedels toe en laat 3 min. wellen. Giet af en spoel in een vergiet af onder koud stromend water.
Snijd ondertussen de koriander fijn. Meng de chilisaus met de sojasaus en chilivlokken en voeg samen met de koriander en rijstnoedels toe aan het gehaktmengsel. Verwarm 2 min. mee. Garneer met de rest van de salade-ui.
Rijstnoedels met gehakt en champignons
Dit gerecht met rijstnoedels, gehakt en champignons is héérlijk. Hij staat in 20 min. op tafel, dus ideaal voor doordeweeks.
hoofdgerecht
null personen
535 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de tenen knoflook fijn en de salade-uitjes in ringetjes. Snijd de champignons in plakjes.
Verhit de sesamolie in een hapjespan en bak het gehakt in 5 min. rul op middelhoog vuur. Voeg de champignons en knoflook en de helft van de salade-ui toe en bak ca. 8 min. op middelhoog vuur.
Breng ondertussen een grote pan water aan de kook. Neem de pan van het vuur, voeg de rijstnoedels toe en laat 3 min. wellen. Giet af en spoel in een vergiet af onder koud stromend water.
Snijd ondertussen de koriander fijn. Meng de chilisaus met de sojasaus en chilivlokken en voeg samen met de koriander en rijstnoedels toe aan het gehaktmengsel. Verwarm 2 min. mee. Garneer met de rest van de salade-ui.
vegatip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 tenen knoflook
3 salade-ui
800 g kastanjechampignons
2 el sesamolie
300 g half om half gehakt
225 g Thaise zilvervliesrijst noedels
10 g verse koriander
4 el zoete chilisaus
2 el sojasaus
½ tl chilivlokken