Noedels met crispy broccoli
Broccoli is een echte alleskunner. Zo is-ie niet alleen gestoomd, gekookt of gebakken een succes, maar ook zoals in deze noedels: crispy gebakken in de oven.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 210 °C. Snijd de broccoli in roosjes van 2 cm, schil de stronk en snijd in stukjes van 2 cm. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Meng ⅓ van de olie met de suiker, chilivlokken en wat zout en meng dit goed door de broccoli. Rooster 15 min. in het midden van de oven tot de broccoli krokante randjes heeft. Schep halverwege om.
Bereid ondertussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel in een vergiet af onder koud stromend water. Laat goed uitlekken.
Snijd de ui in halve ringen. Rasp de tenen knoflook. Snijd de salade-ui in zo dun mogelijke ringen.
Zet een wok 30 sec. op hoog vuur en verhit hierin de rest van de olie. Voeg het gehakt toe en spreid deze met een houten lepel uit over een zo groot mogelijke oppervlakte van de pan. Bak het gehakt 5 min. zonder te roeren, zodat een soort koek ontstaat met een knapperige onderkant.
Meng ondertussen de sojasaus, chilisaus en azijn. Schep de ‘gehaktkoek’ om en breek deze met de houten lepel in zo klein mogelijke stukjes. Voeg de ui toe en roerbak 3 min. Voeg de knoflook toe en roerbak 1 min. Voeg de saus en noedels toe en roerbak nog 2 min.
Schep de noedels en het gehakt in diepe borden en verdeel de geroosterde broccoli, salade-ui en cashewnoten erover.
Noedels met crispy broccoli
Broccoli is een echte alleskunner. Zo is-ie niet alleen gestoomd, gekookt of gebakken een succes, maar ook zoals in deze noedels: crispy gebakken in de oven.
hoofdgerecht
null personen
920 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 210 °C. Snijd de broccoli in roosjes van 2 cm, schil de stronk en snijd in stukjes van 2 cm. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Meng ⅓ van de olie met de suiker, chilivlokken en wat zout en meng dit goed door de broccoli. Rooster 15 min. in het midden van de oven tot de broccoli krokante randjes heeft. Schep halverwege om.
Bereid ondertussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel in een vergiet af onder koud stromend water. Laat goed uitlekken.
Snijd de ui in halve ringen. Rasp de tenen knoflook. Snijd de salade-ui in zo dun mogelijke ringen.
Zet een wok 30 sec. op hoog vuur en verhit hierin de rest van de olie. Voeg het gehakt toe en spreid deze met een houten lepel uit over een zo groot mogelijke oppervlakte van de pan. Bak het gehakt 5 min. zonder te roeren, zodat een soort koek ontstaat met een knapperige onderkant.
Meng ondertussen de sojasaus, chilisaus en azijn. Schep de ‘gehaktkoek’ om en breek deze met de houten lepel in zo klein mogelijke stukjes. Voeg de ui toe en roerbak 3 min. Voeg de knoflook toe en roerbak 1 min. Voeg de saus en noedels toe en roerbak nog 2 min.
Schep de noedels en het gehakt in diepe borden en verdeel de geroosterde broccoli, salade-ui en cashewnoten erover.
vegatip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g broccoli
6 el arachideolie
2 tl chilivlokken
1 tl suiker
300 g udon noedels
1 middelgrote ui
2 tenen knoflook
3 salade-ui
500 g half-om-halfgehakt
5 el sojasaus
5 el zoete chilisaus
2½ el witte natuurazijn
50 g ongebrande cashewnoten
Dit heb je nodig
bakpapier