Noedels met kip, bonen, paddenstoelen & sla
Origineel: noedels in een wrap van sla.
Aan de slag
Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel af met koud water.
Haal ondertussen de blaadjes van de kropjes sla los. Halveer de limoen en pers 1 helft uit. Snijd de andere helft in partjes. Meng de sojasaus met een halve eetlepel limoensap per persoon tot een saus.
Halveer de kipfilethaasjes. Snijd de knoflook fijn. Verhit 2 el olie in een wok en bak de kip met de sojasaus in 5 min. al omscheppend op hoog vuur gaar. Neem uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
Verhit de rest van de olie in de wok en bak de knoflook, paddenstoelenmix en snijbonen 4 min. al omscheppend op hoog vuur. Voeg de oestersaus en noedels toe en verwarm al omscheppend 3 min.
Serveer de noedels met de kip, sla en limoen-sojasaus. Aan tafel schept iedereen zelf wat noedels en kip in een blaadje sla, rolt deze op en dipt in de saus.
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Citrus snijden
Instructievideo - 01:15 min.
Noedels met kip, bonen, paddenstoelen & sla
Origineel: noedels in een wrap van sla.
hoofdgerecht
null personen
485 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel af met koud water.
Haal ondertussen de blaadjes van de kropjes sla los. Halveer de limoen en pers 1 helft uit. Snijd de andere helft in partjes. Meng de sojasaus met een halve eetlepel limoensap per persoon tot een saus.
Halveer de kipfilethaasjes. Snijd de knoflook fijn. Verhit 2 el olie in een wok en bak de kip met de sojasaus in 5 min. al omscheppend op hoog vuur gaar. Neem uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
Verhit de rest van de olie in de wok en bak de knoflook, paddenstoelenmix en snijbonen 4 min. al omscheppend op hoog vuur. Voeg de oestersaus en noedels toe en verwarm al omscheppend 3 min.
Serveer de noedels met de kip, sla en limoen-sojasaus. Aan tafel schept iedereen zelf wat noedels en kip in een blaadje sla, rolt deze op en dipt in de saus.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
270 g udon-noedels
2 kropjes babyromaine
1 limoen
3 el sojasaus
300 g kipfilethaasjes
2 tenen knoflook
4 el arachideolie
400 g paddenstoelenmix met puntpaprika en zoete ui
200 g verse gesneden snijbonen
4 el oestersaus
Dit heb je nodig
wok
aluminiumfolie