Rijstnoedels met tofu, ei en taugé
Door amandelpasta toe te voegen krijgen de noedels een fijne notige smaak.
Aan de slag
Laat de tofu uitlekken en dep droog met keukenpapier. Snijd in blokjes van 2 x 2 cm en bestrooi met peper en zout. Verhit de helft van de olie in een wok op middelhoog vuur. Bak de blokjes tofu 12 min. al omscheppend knapperig en goudbruin. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verwijder ondertussen de zaadlijsten van de paprika’s en snijd ze in reepjes. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil er van af, en pers de vrucht uit. Halveer de rode peper, verwijder de zaadlijsten en snijd in dunne, korte reepjes. Snijd de knoflook in dunne plakjes. Snijd de salade-ui in dunne ringetjes, ook het groen. Houd ¼ van het groen apart.
Roer de amandelpasta los met de sojasaus, het limoensap en -rasp en het water.
Verhit de rest van de olie in de wok en bak hierin de knoflook, de salade-ui en rode peper 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de paprika toe, zet het vuur hoog en bak 3 min. mee. Breek de eieren boven de groenten en bak al omscheppend 2 min. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
Voeg de rijstnoedels en taugé toe aan de pan, giet het amandelpasta-sojamengsel erover en warm nog 2 min. door. Schep in kommen en verdeel de tofu en de achtergehouden salade-ui erover.
Rijstnoedels met tofu, ei en taugé
Door amandelpasta toe te voegen krijgen de noedels een fijne notige smaak.
hoofdgerecht
null personen
670 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Laat de tofu uitlekken en dep droog met keukenpapier. Snijd in blokjes van 2 x 2 cm en bestrooi met peper en zout. Verhit de helft van de olie in een wok op middelhoog vuur. Bak de blokjes tofu 12 min. al omscheppend knapperig en goudbruin. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verwijder ondertussen de zaadlijsten van de paprika’s en snijd ze in reepjes. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil er van af, en pers de vrucht uit. Halveer de rode peper, verwijder de zaadlijsten en snijd in dunne, korte reepjes. Snijd de knoflook in dunne plakjes. Snijd de salade-ui in dunne ringetjes, ook het groen. Houd ¼ van het groen apart.
Roer de amandelpasta los met de sojasaus, het limoensap en -rasp en het water.
Verhit de rest van de olie in de wok en bak hierin de knoflook, de salade-ui en rode peper 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de paprika toe, zet het vuur hoog en bak 3 min. mee. Breek de eieren boven de groenten en bak al omscheppend 2 min. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
Voeg de rijstnoedels en taugé toe aan de pan, giet het amandelpasta-sojamengsel erover en warm nog 2 min. door. Schep in kommen en verdeel de tofu en de achtergehouden salade-ui erover.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
375 g tofu
4 el arachideolie
225 g Thaise zilvervliesrijst noedels
1 zak paprikamix
1 limoen
1 verse rode peper
2 tenen knoflook
1 bos salade-ui
4 el 100% notenpasta amandel
5 el sojasaus
3 el water
2 middelgrote eieren
250 g taugé
Dit heb je nodig
keukenpapier