Rijstnoedels met kip in currysaus
Wij hebben zo'n gevoel, dat jij vanavond gaat voor deze kom rijstnoedels vól kip & paddenstoel.
Aan de slag
Snijd de champignons in plakjes en halveer de shiitakes. Schil en rasp de gember. Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak de kip met de gember en currykruiden 3 min. op hoog vuur. Voeg de paddenstoelen toe en bak 3 min. mee.
Voeg de zuivelspread toe en breng aan de kook. Laat 5 min. met de deksel op de pan op middelhoog vuur garen. Roer af en toe.
Verwijder ondertussen de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen en snijd de bonen in stukken van 1½ cm. Kook in ca. 4 min. beetgaar en giet af. Bereid ondertussen de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en snijd de vrucht in parten. Snijd de koriander grof. Meng de noedels met de curry, breng op smaak met peper en zout en bestrooi met het limoenrasp en de koriander. Serveer met een limoenpartje.
Rijstnoedels met kip in currysaus
Wij hebben zo'n gevoel, dat jij vanavond gaat voor deze kom rijstnoedels vól kip & paddenstoel.
hoofdgerecht
null personen
590 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de champignons in plakjes en halveer de shiitakes. Schil en rasp de gember. Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak de kip met de gember en currykruiden 3 min. op hoog vuur. Voeg de paddenstoelen toe en bak 3 min. mee.
Voeg de zuivelspread toe en breng aan de kook. Laat 5 min. met de deksel op de pan op middelhoog vuur garen. Roer af en toe.
Verwijder ondertussen de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen en snijd de bonen in stukken van 1½ cm. Kook in ca. 4 min. beetgaar en giet af. Bereid ondertussen de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en snijd de vrucht in parten. Snijd de koriander grof. Meng de noedels met de curry, breng op smaak met peper en zout en bestrooi met het limoenrasp en de koriander. Serveer met een limoenpartje.
variatietip:
variatietip:
vegatip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g kastanjechampignons
200 g shiitakes
15 g verse gember
2 el arachideolie
350 g kipdijfiletreepjes
2 el gedroogde Thai green curry kruiden
200 g zuivelspread naturel
200 g verse sperziebonen
225 g Thaise zilvervliesrijst noedels
½ limoen
15 g verse koriander