Rijstnoedels met kip in currysaus
bewaar
bewaar

Rijstnoedels met kip in currysaus

Wij hebben zo'n gevoel, dat jij vanavond gaat voor deze kom rijstnoedels vól kip & paddenstoel.

25 min. bereiden

licht pittig

11 ingrediënten

Aan de slag

Snijd de champignons in plakjes en halveer de shiitakes. Schil en rasp de gember. Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak de kip met de gember en currykruiden 3 min. op hoog vuur. Voeg de paddenstoelen toe en bak 3 min. mee.

Voeg de zuivelspread toe en breng aan de kook. Laat 5 min. met de deksel op de pan op middelhoog vuur garen. Roer af en toe.

Verwijder ondertussen de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen en snijd de bonen in stukken van 1½ cm. Kook in ca. 4 min. beetgaar en giet af. Bereid ondertussen de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en snijd de vrucht in parten. Snijd de koriander grof. Meng de noedels met de curry, breng op smaak met peper en zout en bestrooi met het limoenrasp en de koriander. Serveer met een limoenpartje.

variatietip Geen liefhebber van koriander? Gebruik dan peterselie.
variatietipJe kunt als variatie de sperziebonen eens vervangen door peultjes.
vegatipVervang de kip door vegan kipstuckjes en voeg eventueel geroosterde pinda’s toe voor extra bite. De vegan kipstuckjes staan niet in de Schijf van Vijf en is een weekkeuze. Kijk voor meer uitleg over dag- en weekkeuzen op voedingscentrum.nl.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Rijstnoedels met kip in currysaus

Wij hebben zo'n gevoel, dat jij vanavond gaat voor deze kom rijstnoedels vól kip & paddenstoel.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig