Paddenstoelenstoof met tagliatelle
Denk boeuf bourguignon, maar dan vegetarisch. Deze paddenstoelenstoof met tagliatelle kan zomaar een nieuwe herfstfavoriet worden.
Aan de slag
Snipper de sjalotten en snijd de tenen knoflook fijn. Boen de paddenstoelen schoon en snijd in stukjes van ca. 3 cm. Boen de kastanjechampignons schoon en halveer ze. Haal de blaadjes van de tijm en oregano uit de bakjes paddenstoelen voor pasta en snijd ze fijn.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit de olie en boter in de pan met dikke bodem en ovenbestendige deksel. Bak de sjalot, paddenstoelen en kruiden 5 min. onder regelmatig omscheppen. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg de knoflook en bloem toe en bak nog 2 min. mee. Giet de rode wijn en het water erbij en verkruimel het bouillonblokje erboven. Bind de Italiaanse kruidenmix tot een bosje met behulp van het keukentouw en voeg toe aan de stoof. Roer door. Leg de deksel op de pan en zet ca. 25 min. in het midden van de oven.
Kook vlak voor het serveren de tagliatelle gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af maar bewaar een kopje van het kookvocht. Snijd de peterselie fijn.
Haal de stoof uit de oven, verwijder het bosje kruiden en schep de tagliatelle, een scheutje kookvocht en de helft van de peterselie erdoor. Schep de pasta in diepe borden en bestrooi met de rest van de peterselie.
Paddenstoelenstoof met tagliatelle
Denk boeuf bourguignon, maar dan vegetarisch. Deze paddenstoelenstoof met tagliatelle kan zomaar een nieuwe herfstfavoriet worden.
hoofdgerecht
null personen
625 kcal
20 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Snipper de sjalotten en snijd de tenen knoflook fijn. Boen de paddenstoelen schoon en snijd in stukjes van ca. 3 cm. Boen de kastanjechampignons schoon en halveer ze. Haal de blaadjes van de tijm en oregano uit de bakjes paddenstoelen voor pasta en snijd ze fijn.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit de olie en boter in de pan met dikke bodem en ovenbestendige deksel. Bak de sjalot, paddenstoelen en kruiden 5 min. onder regelmatig omscheppen. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg de knoflook en bloem toe en bak nog 2 min. mee. Giet de rode wijn en het water erbij en verkruimel het bouillonblokje erboven. Bind de Italiaanse kruidenmix tot een bosje met behulp van het keukentouw en voeg toe aan de stoof. Roer door. Leg de deksel op de pan en zet ca. 25 min. in het midden van de oven.
Kook vlak voor het serveren de tagliatelle gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af maar bewaar een kopje van het kookvocht. Snijd de peterselie fijn.
Haal de stoof uit de oven, verwijder het bosje kruiden en schep de tagliatelle, een scheutje kookvocht en de helft van de peterselie erdoor. Schep de pasta in diepe borden en bestrooi met de rest van de peterselie.
combinatietip:
wijntip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 sjalotten
3 tenen knoflook
400 g paddenstoelen voor pasta
400 g kastanjechampignons
2 el milde olijfolie
40 g ongezouten roomboter
2 el patentbloem
150 ml rode wijn
100 ml water
1 groentebouillontablet
20 g verse Italiaanse kruidenmix
400 g tagliatelle
15 g verse platte peterselie
Dit heb je nodig
stoofpan of een pan met dikke bodem en een deksel
keukentouw