Paddenstoelenstoof met zoete aardappel
Het seizoen van stoven is aangebroken! Deze vegastoof uit de oven maak je met zoete aardappel en een grote schaal kastanjechampignons. Lekker met citroenschil en peterselie.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snipper de rode uien en snijd de tenen knoflook fijn. Veeg de paddenstoelen voor pasta schoon en snijd in stukjes van ca. 3 cm. Halveer de kastanjechampignons. Haal de blaadjes van de kruiden uit de bakjes paddenstoelen voor pasta en snijd ze fijn.
Verhit de olie en boter in de braadpan op middelhoog vuur. Fruit de rode ui 5 min. Schep regelmatig om. Zet het vuur hoog. Voeg ¾ van de knoflook, de chilivlokken, paddenstoelen, fijngesneden kruiden, kastanjechampignons en zoete-aardappelblokjes toe en bak 3 min. mee. Schep regelmatig om. Bestrooi met de bloem en schep om. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Giet het water erbij, verkruimel het bouillonblokje erboven en schep om. Zet de pan met deksel ca. 30 min. in de oven. Haal na 30 min. de deksel eraf en zet nog 30 min. onafgedekt in de oven.
Snijd ondertussen de peterselie fijn. Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Meng de peterselie met de rest van de knoflook en het citroenrasp (gremolata).
Haal de stoof uit de oven en meng er 1 el citroensap (per 4 personen) door. Bestrooi de stoof met de gremolata.
Paddenstoelenstoof met zoete aardappel
Het seizoen van stoven is aangebroken! Deze vegastoof uit de oven maak je met zoete aardappel en een grote schaal kastanjechampignons. Lekker met citroenschil en peterselie.
hoofdgerecht
null personen
460 kcal
15 min. bereiden
60 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snipper de rode uien en snijd de tenen knoflook fijn. Veeg de paddenstoelen voor pasta schoon en snijd in stukjes van ca. 3 cm. Halveer de kastanjechampignons. Haal de blaadjes van de kruiden uit de bakjes paddenstoelen voor pasta en snijd ze fijn.
Verhit de olie en boter in de braadpan op middelhoog vuur. Fruit de rode ui 5 min. Schep regelmatig om. Zet het vuur hoog. Voeg ¾ van de knoflook, de chilivlokken, paddenstoelen, fijngesneden kruiden, kastanjechampignons en zoete-aardappelblokjes toe en bak 3 min. mee. Schep regelmatig om. Bestrooi met de bloem en schep om. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Giet het water erbij, verkruimel het bouillonblokje erboven en schep om. Zet de pan met deksel ca. 30 min. in de oven. Haal na 30 min. de deksel eraf en zet nog 30 min. onafgedekt in de oven.
Snijd ondertussen de peterselie fijn. Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Meng de peterselie met de rest van de knoflook en het citroenrasp (gremolata).
Haal de stoof uit de oven en meng er 1 el citroensap (per 4 personen) door. Bestrooi de stoof met de gremolata.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 rode uien
4 tenen knoflook
400 g paddenstoelen voor pasta
400 g kastanjechampignons
3 el milde olijfolie
25 g ongezouten roomboter
½ tl chilivlokken
800 g zoete-aardappelblokjes
2 el tarwebloem
500 ml water
1 groentebouillonblokje
15 g verse platte peterselie
1 citroen
Dit heb je nodig
lage braadpan met deksel: Ø 28 cm