Paddenstoelenstoof met zoete aardappel
bewaar
bewaar

Paddenstoelenstoof met zoete aardappel

Het seizoen van stoven is aangebroken! Deze vegastoof uit de oven maak je met zoete aardappel en een grote schaal kastanjechampignons. Lekker met citroenschil en peterselie.

15 min. bereiden / 1 uur oventijd

pittig

13 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snipper de rode uien en snijd de tenen knoflook fijn. Veeg de paddenstoelen voor pasta schoon en snijd in stukjes van ca. 3 cm. Halveer de kastanjechampignons. Haal de blaadjes van de kruiden uit de bakjes paddenstoelen voor pasta en snijd ze fijn.

Verhit de olie en boter in de braadpan op middelhoog vuur. Fruit de rode ui 5 min. Schep regelmatig om. Zet het vuur hoog. Voeg ¾ van de knoflook, de chilivlokken, paddenstoelen, fijngesneden kruiden, kastanjechampignons en zoete-aardappelblokjes toe en bak 3 min. mee. Schep regelmatig om. Bestrooi met de bloem en schep om. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Giet het water erbij, verkruimel het bouillonblokje erboven en schep om. Zet de pan met deksel ca. 30 min. in de oven. Haal na 30 min. de deksel eraf en zet nog 30 min. onafgedekt in de oven.

Snijd ondertussen de peterselie fijn. Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Meng de peterselie met de rest van de knoflook en het citroenrasp (gremolata).

Haal de stoof uit de oven en meng er 1 el citroensap (per 4 personen) door. Bestrooi de stoof met de gremolata.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Paddenstoelenstoof met zoete aardappel

Het seizoen van stoven is aangebroken! Deze vegastoof uit de oven maak je met zoete aardappel en een grote schaal kastanjechampignons. Lekker met citroenschil en peterselie.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig