Zoete aardappel-paprikasoep
bewaar
bewaar

Zoete aardappel-paprikasoep

Zoete aardappel-paprikasoep met een spicy én romig tintje. Lekker met koriander en citroenrasp.

55 min. bereiden

13 ingrediënten

Aan de slag

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de paprika’s in blokjes van 2 cm.

Verhit de boter in een soeppan en fruit het korianderzaad en de ui 3 min. Voeg de knoflook, zoete aardappel en paprika toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Voeg het bouillonblokje en het water toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 30 min. zachtjes met de deksel op de pan koken.

Doe ondertussen de kikkererwten in een zeef, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Roer na 20 min. de kokosmelk door de soep.

Pureer de soep met de staafmixer glad. Meng de kikkererwten erdoor en laat de soep nog 10 min. op laag vuur zonder deksel koken. Voeg eventueel extra water toe als de soep te dik is. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Boen de citroen schoon en rasp de gele schil van de vrucht. Snijd de koriander fijn en meng met het citroenrasp en de pul biber.

Verdeel de soep over kommen en garneer met het koriandermengsel.

variatietipIn plaats van pul biber kun je ook chilivlokken gebruiken. Als je de soep liever niet pittig wilt kun je de pul biber ook weglaten.
bereidingstipVoor extra frisheid kun je ook een beetje citroensap door de soep mengen.
serveertipLekker met afgebakken pitabroodjes.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Zoete aardappel-paprikasoep

Zoete aardappel-paprikasoep met een spicy én romig tintje. Lekker met koriander en citroenrasp.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig